Tips για μαμάδες: Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στο μπλέντερ

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε να τις βάζετε στο μπλέντερ.

Tips για μαμάδες: Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στο μπλέντερ
Bigstock

Το μπλέντερ είναι μια ιδιαίτερα πρακτική συσκευή κουζίνας καθώς μπορείτε να φτιάξετε γευστικότατα smoothies, σως, σούπες ακόμα και cocktails.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να τις βάζετε στο μπλέντερ.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Πατάτες

Τα παχιά και αμυλούχα τρόφιμα, όπως οι πατάτες, συνήθως δεν αλέθονται καλά στο μπλέντερ. Οι πατάτες για παράδειγμα κολλάνε στις λεπίδες και γίνονται μια μάζα. Είναι προτιμότερο λοιπόν να λιώστε τις βρασμένες πατάτες με το πιρούνι.

Muscular Woman Doing Vitamin Cocktail From Fruits

Αποξηραμένα φρούτα

Όταν φτιάχνετε ένα smoothie και θέλετε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα, καλό είναι να το αποφύγετε. Λόγω της σύστασής τους θα κολλήσουν στις λεπίδες και τα αποξηραμένα φρούτα θα χάσουν τη γεύση τους.

Υπερ-κατεψυγμένα τρόφιμα

Η ανάμειξη μεγάλων ή εξαιρετικά σκληρών κατεψυγμένων τροφίμων, όπως τα φρούτα ή το βούτυρο αμυγδάλου, μπορεί να προκαλέσει φθορά στο μπλέντερ, γι’αυτό δεν πρέπει να βάζετε παγωμένες τροφές στη συγκεκριμένη συσκευή. Ακόμα όμως κι αν δεν προκληθεί κάποια ζημιά, πιθανότατα να μην πολτοποιηθούν σωστά τα τρόφιμα. Γι΄αυτό, αφήστε τις τροφές να ξεπαγώσουν για 10-15 λεπτά πριν τις βάλετε στο μπλέντερ και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.

Ωμά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

Τα λαχανικά, όπως το σέλινο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, δεν πολτοποιούνται καλά στο μπλέντερ γι' αυτό καλύτερα να τα μαγειρέψετε για μερικά λεπτά.

katharismos-blender.jpg

Τι άλλο να θυμάστε:

  • Τροφές με έντονη μυρωδιά ή πικάντικα, όπως το σκόρδο, το τζίντζερ, οι πιπεριές τσίλι, μπορούν να αφήσουν μυρωδιά στο μπλέντερ η οποία ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλες τροφές ( ακόμα κι αν το πλύνετε).
  • Τα παγάκια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να διασπαστούν για ένα τυπικό μπλέντερ. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να θαμπώσετε τις λεπίδες ή να τις σπάσετε.
  • Αν και οι ξηροί καρποί δεν είναι τόσο σκληροί σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα, μπορούν να θαμπώσουν τη λεπίδα του μπλέντερ. Οπότε χρειάζεται προσοχή.

Πηγή: eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved