Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά τη βαλίτσα σας

Έξι βήματα για να έχετε πάντα μια καθαρή βαλίτσα.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά τη βαλίτσα σας
Bigstock

Οι αποσκευές σας μεταφέρουν όλα όσα χρειάζεστε όπου κι αν ταξιδεύετε. Όμως μέσα στα πλοία, στα τρένα, και στα αεροδρόμια, κυκλοφορούν πολλά μικρόβια, επομένως είναι απαραίτητο να γίνεται σωστός καθαρισμός της βαλίτσας σας.

Με αυτά τα απλά βήματα δεν θα ανησυχήσετε ποτέ ξανά για το πώς να καθαρίσετε την βαλίτσα σας.

Βήμα 1ο: Μην φέρνετε τις βρώμικες αποσκευές σας στο σπίτι

Οι αποσκευές σας πιθανότατα να έχουν αγγιχτεί από πολλά χέρια και να έχουν έρθει σε επαφή με πολλές μολυσμένες επιφάνειες κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να αποθηκεύετε τις βαλίτσες σας σε κάποιο πατάρι, ή αποθήκη.

Βήμα 2ο: Πριν τον καθαρισμό της βαλίτσα σας φροντίστε να την έχετε αδειάσει

Βγάλτε τα ρούχα σας από τη βαλίτσα και τοποθετήστε τα απευθείας στο πλυντήριο. Μην τα αφήσετε στο πάτωμα με την σκέψη ότι μετά θα τα πλύνετε, γιατί οι ιοί κυκλοφορούν παντού.

Βήμα 3ο: Η απολύμανση είναι διαφορετική διαδικασία από τον καθαρισμό

Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά μαντηλάκια με τουλάχιστον 60% αλκοόλ, για να καθαρίσετε τη λαβή και τις χειρολαβές στο πλάι και τα ροδάκια. Βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες παραμένουν υγρές για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και κατά προτίμηση ένα λεπτό ή περισσότερο, έτσι ώστε οι ιοί και τα βακτήρια να σκοτωθούν.

Βήμα 4ο: Καθαρίστε το εξωτερικό της βαλίτσας

Καθαρίστε την εξωτερική επιφάνεια της βαλίτσας σας με ένα πανί βουτηγμένο σε ζεστό νερό με σαπούνι. Τρίψτε απαλά όλη την επιφάνεια της βαλίτσας. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε καθόλου χλωρίνη, καθώς θα καταστρέψει το χρώμα της βαλίτσας σας.

Βήμα 5ο: Καθαρίστε το εσωτερικό των αποσκευών σας

Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ακροφύσιο για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τη βρωμιά και τις τρίχες. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στις γωνίες και τις σχισμές των αποσκευών σας. Και επειδή μπορεί να ρουφάτε αυγά κοριών και κοριούς, θυμηθείτε να πετάξετε και τη σακούλα με ηλεκτρική σκούπα (σε έναν εξωτερικό κάδο απορριμμάτων) μόλις καθαρίσετε τις βαλίτσες σας.

Βήμα 6ο: Αφήστε τις αποσκευές σας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο

Αφήστε τις αποσκευές σας να στεγνώσουν — αν είναι δυνατόν στον καυτό ήλιο για μερικές ώρες. Ο ήλιος εξυπηρετεί δύο σκοπούς.

Πρώτον, θα στεγνώσει καλά τις βαλίτσες σας. Αλλά, το πιο σημαντικό, είναι ότι η ζέστη θα σκοτώσει δυνητικά τυχόν υπολειπόμενους ιούς και βακτήρια.

Μόλις οι αποσκευές σας απολυμανθούν, καθαριστούν και στεγνώσουν, αποθηκεύστε τις σε καθαρό, δροσερό και στεγνό μέρος. Μην αποθηκεύετε τις αποσκευές σας στην κρεβατοκάμαρά σας, εκτός αν δεν έχετε καμία απολύτως επιλογή λόγω περιορισμών χώρου. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας στην κρεβατοκάμαρά σας, μην ξεχάσετε να τις βάλετε πρώτα σε μια σακούλα.

Αν έχετε κάποιο μικρό σακ βουαγιάζ, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πλυντήριο, αλλά μεγάλη προσοχή να μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την βάση, και τα αποσπόμενα μέρη, για να μην καταστραφούν.

Με πληροφορίες από: eaglecreek.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved