Tips για μαμάδες: Γιατί πιάνει πάγο η πλάτη του ψυγείου

Bigstock

Πού μπορεί να οφείλεται ο πάγος στην πλάτη του ψυγείου.

Είναι πιθανό να έχετε παρατηρήσει ότι το ψυγείο σας έχει πάγο στην πλάτη. Αν είναι καινούριας τεχνολογίας, λογικά δεν θα δημιουργηθεί πάγος αν ωστόσο το ψυγείο μετρά αρκετά χρόνια ζωής, τότε θα πρέπει να κάνετε μια απόψυξη.

Πέρα όμως από το αν είναι το ψυγείο σας κατηγορία no frost υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορεί να πιάνει πάγο στην πλάτη.

Δεν κλείνει καλά η πόρτα του ψυγείου

Αν δεν ασφαλίζει καλά το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου είναι πιθανό να δημιουργηθεί πάγος στην πλάτη. Ο ζεστός αέρας που εισχωρεί στο εσωτερικό του ψυγείου αναμιγνύεται με τον κρύο αέρα και κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάγου στο πίσω τοίχωμα του ψυγείου.

Εάν υπάρχουν σκισίματα στο λάστιχο εάν η φλάντζα έχει παραμορφωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να την αντικαταστήσετε με μια νέα.

Δεν αερίζεται σωστά το εσωτερικό του ψυγείου

Οσο μεγάλο κι αν είναι το ψυγείο σας δεν θα πρέπει να το υπερφορτώνεται με τρόφιμα ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας σε κάθε επίπεδο του ψυγείου. Φροντίστε επίσης να μην ακουμπούν στα τοιχώματα του ψυγείου συσκευασίες ή τρόφιμα ώστε να μειώσετε την πιθανότητα να πιάσει πάγο στην πλάτη.

Δεν έχετε ρυθμίσει τη σωστή θερμοκρασία

Η σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου παίζει σημαντικό ρόλο στη συντήρηση των τροφίμων. Αν συνηθίζετε να μην την ελέγχετε ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε.

Υπάρχει άλλη βλάβη

Αν δεν ισχύει κανένας από τους παραπάνω λόγους και το ψυγείο σας εξακολουθεί να πιάνει πάγο στην πλάτη θα πρέπει να καλέσετε έναν ψυκτικό.

Πόσος χρόνος χρειάζεται την απόψυξη του ψυγείου;

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8 ώρες για να ξεπαγώσετε ένα ψυγείο κλείνοντας το και κρατώντας την πόρτα ανοιχτή.

Μπορώ να ξεπαγώσω το ψυγείο χωρίς να το σβήσω;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεπαγώσετε το ψυγείο σας χωρίς να το απενεργοποιήσετε. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για να βρείτε τα ακριβή βήματα που ισχύουν για τη μάρκα και το μοντέλο του ψυγείου σας.

Πηγή: howtofixit.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved