Φεύγετε για διακοπές; Πώς να συντηρήσετε τα τρόφιμα του ψυγείου

Έξυπνα tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές. 

Φεύγετε για διακοπές; Πώς να συντηρήσετε τα τρόφιμα του ψυγείου
bigstockphoto.com

Λίγο πριν φύγετε για διακοπές μη ξεχάσετε να καθαρίσετε το ψυγείο.

Δεν είναι ανάγκη να πετάξετε όλα τα τρόφιμα που έχουν απομείνει. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσετε όταν επιστρέψετε από τις διακοπές.

Ας δούμε πώς να αξιοποιήσετε τα τρόφιμα που υπάρχουν στο ψυγείο:

psigio1

Γάλα και κρέμα γάλακτος

Αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε τα γαλακτοκομικά ή την κρέμα γάλακτος πριν φύγετε, η λύση είναι μία: τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη κι όταν επιστρέψετε με το καλό, τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Γιαούρτι

Φτιάξτε με το γιαούρτι που έχετε στο ψυγείο ένα δροσερό dressing σαλάτας και βάλτε το στην κατάψυξη.

Καρότα και άλλα λαχανικά

Είναι πολύ πιθανό να έχετε καρότα όπως και άλλα λαχανικά στο ψυγείο σας τα οποία δεν θα προλάβετε να τα καταναλώσετε πριν τις διακοπές. Κόψτε τα λοιπόν σε κομμάτια έτοιμα για μαγείρεμα και αποθηκεύστε τα σακουλάκια στην κατάψυξη.

frouta

Φρούτα

Τα εναπομείναντα φρούτα στο ψυγείο, ειδικά αν είναι αρκετά, μπορείτε να τα κάνετε μια νόστιμη μαρμελάδα ή απλά να τα κόψετε σε κομμάτια, να τα καταψύξετε και με την επιστροφή σας, να φτιάξετε νόστιμα smoothies.

Τυριά

Τα κίτρινα τυριά, τρίψτε τα όλα και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σε πίτσες, ομελέτες, μακαρονάδες.
‘Οσο για τη φέτα, φυλάξτε την σε ένα μπολ με νερό και αρκετό αλάτι. Με την επιστροφή σας, πριν την καταναλώσετε βάλτε πρώτα σε λίγο νερό για να μην είναι τόσο αλμυρή.

Χρήσιμα tips

  • Καλό είναι να μην υπερφορτώνετε το ψυγείο το μήνα που σχεδιάζετε να απουσιάσετε για διακοπές. Είναι προτιμότερο να πηγαίνετε πιο συχνά στο σούπερ μάρκετ, παίρνοντας μικρότερες ποσότητες τροφίμων έτσι ώστε να μην περισσέψουν.
  • Αν βγάλετε το ψυγείο από τη πρίζα, μη ξεχάσετε να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ελέγχοντας προσεκτικά αν ξεχάσατε κάποιο τρόφιμο.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved