Μικρά μυστικά για ένα καθαρό ψυγείο

Το ψυγείο είναι μια από τις συσκευές που χρειάζονται συχνό και προσεκτικό καθάρισμα.

Μικρά μυστικά για ένα καθαρό ψυγείο

Ακόμη και στις χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που επικρατούν στο εσωτερικό του ψυγείου, είναι δυνατόν να αναπτυχθούν κάποια πολύ επιβλαβή βακτήρια.

Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα παραμείνουν φρέσκα περισσότερο εάν δεν πλυθούν πριν από την αποθήκευση. Έτσι, στο συρτάρι λαχανικών μεταφέρονται καλυμμένα βακτήρια και φυτοφάρμακα. Φυσικά, πλένετε τα λαχανικά σας πριν τα μαγειρέψετε και τα σερβίρετε στην οικογένειά σας, αλλά τα βακτηρίδια και τα μικρόβια παραμένουν στο συρτάρι.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ωμό κρέας που φυλάσσεται στο ψυγείο. Οι διαρροές από τη συσκευασία και τα υγρά συσσωρεύονται στα συρτάρια και κατά μήκος των άκρων των ραφιών. Ακόμη και συσκευασμένα προϊόντα όπως το γάλα ή το βούτυρο έχουν μετακινηθεί και αποθηκευτεί πολλές φορές πριν φτάσουν στο ψυγείο σας.

Για να απαλλαγείτε από τα βακτηρίδια και τη μούχλα, που μπορούν να αναπτυχθούν στο ψυγείο σας, αφαιρέστε τα συρτάρια και τα ράφια - εάν είναι δυνατόν - μηνιαία και πλύνετε τις επιφάνειες με ένα ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Στεγνώστε με ένα καθαρό πανί ή πετσέτα χαρτιού.

Μεταξύ των προσεκτικών καθαρισμών, σκουπίστε τυχόν διαρροές και δώστε καθαρίστε τις εσωτερικές επιφάνειες με ένα γρήγορο σκούπισμα με ένα απολυμαντικό καθαριστικό.

Όταν κάνετε τον μηνιαίο καθαρισμό μέσα στο ψυγείο αφιερώστε μερικά λεπτά για να ξεσκονίσετε το πάνω μέρος της συσκευής και να το κενό πίσω και κάτω. Αφαιρέστε το κάλυμμα εξαερισμού για να καθαρίσετε τα πηνία. Η σκόνη στα πηνία κάνει το ψυγείο να εργάζεται σκληρότερα για να παραμείνει δροσερό, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια, και τα σωματίδια τροφίμων που κρύβονται κάτω γίνονται μαγνήτες εντόμων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved