Tips για μαμάδες: Φτιάξτε σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα με απλά υλικά

Σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα : Πώς να το φτιάξετε εύκολα και οικονομικά. 

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα με απλά υλικά

Αυτό το σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα είναι ένα φθηνό φυσικό καθαριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξύλινες επιφάνειες και όχι μόνο.

Θα χρειαστείτε μόλις πέντε λεπτά για να το φτιάξετε και είναι μια εντελώς φυσική, μη τοξική εναλλακτική λύση για το ξεσκόνισμα στο σπίτι.

lathi-sto-kseskonisma-2.jpg

Πώς θα φτιάξετε το σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα

Τα τέσσερα κύρια συστατικά σε αυτό το DIY σπρέι για ξεσκόνισμα είναι το νερό, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τα αιθέρια έλαια.

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξιδιού με αυτό το μείγμα, καλύπτεται και ούτε καν την αντιλαμβάνεστε.

Κι αυτό γιατί όταν τα υλικά αναμειγνύονται υπερισχύει το αιθέριο έλαιο – όποιο κι αν χρησιμοποιήσετε χωρίς ωστόσο να εξουδετερώνετε η δράση του ξιδιού.

Να σημειωθεί ότι το ξίδι είναι απαραίτητο σε αυτό το σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα, επειδή βοηθά στη διάσπαση σκόνης και τυχόν βρωμιάς , διευκολύνοντας τον απόλυτα φυσικό καθαρισμό.

Επιπλέον, είναι ένα καλό φυσικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις .Όσον αφορά το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό υλικό ελέγχου της σκόνης και αποδεικνύεται αποτελεσματικό ως συστατικό στο σπρέι για ξεσκόνισμα.

kathariotita-spitiou.jpg

Εύκολο DIY σπρέι για ξεσκόνισμα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι νερού
  • ½ λευκό αποσταγμένο ξίδι
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • μπουκάλι ψεκασμού

Πώς να φτιάξετε αυτό το φυσικό σπρέι σκόνης

Εκτέλεση

  • Ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό σε ένα ποτήρι μεζούρα, και στη συνέχεια το αποσταγμένο λευκό ξίδι.
  • Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα αιθέρια έλαια λεμονιού, γκρέιπφρουτ και λεβάντας. Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών περιέχουν κιτρικό οξύ που είναι εξαιρετικό στην καθαριότητα. Η προσθήκη λεβάντας προσδίδει φρεσκάδα στο χώρο.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αιθέρια έλαια με όποιο άλλο σας αρέσει . Ενδεικτικά αναφέρουμε τα έλαια από λεμονόχορτο, μέντα, κανέλα, πορτοκάλι ή λάιμ.
kathariotita-kouzinas-ti-na-min-kanete1.jpg

Οικιακή σκόνη

Η σκόνη δεν είναι μόνο ενοχλητική, είναι επίσης επικίνδυνη για την υγεία. Περιέχει πληθώρα οικιακών χημικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα όταν εισέρχονται στον οργανισμό, σύμφωνα μελέτες που έχουν γίνει.

Ενδεικτικά, περιέχει κατά μέσο όρο 9.000 διαφορετικά είδη μικροβίων, όπως έχει δείξει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Οι πιο συχνές χημικές ουσίες στη σκόνη είναι οι φθαλικές (DEHP, DEP, BBzP, DnBP κ.α.), που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά, παιχνίδια, παρκετίνες κ.α. και οι οποίες μπορεί να προκαλούν ορμονικές διαταραχές, αναπνευστικά προβλήματα, μείωση του δείκτη νοημοσύνης κ.α.

Πηγή: livingwellmom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved