Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν ξεσκονίζετε το σπίτι

Πώς θα αφαιρέσετε σωστά τη σκόνη από τα έπιπλα του σπιτιού.

Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν ξεσκονίζετε το σπίτι

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές, πώς γίνεται να υπάρχει σκόνη στα έπιπλα τα οποία καθαρίσατε μόλις την προηγούμενη μέρα.

Η απάντηση, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απλή: ξεσκονίζετε με λάθος τρόπο.

Τι σημαίνει αυτό; 'Οτι πρέπει να ξεκινάνε από πάνω προς τα κάτω κι από ψηλά προς τα χαμηλά χρησιμοποιώντας ένα ξεσκονόπανο με μικροϊνες.

Μπορεί το φτερό να είναι πρακτικό καθώς εισέρχεται σε δύσκολα σημεία, ωστόσο δεν “εγκλωβίζει¨τη σκόνη και συχνά να τη σκορπά στον αέρα.

"Το ξεσκονόπανο από φτερά ή από απλά πανιά, σκορπίζουν τη σκόνη χωρίς ουσιαστικά να καθαρίζετε σωστά” λέει η Marilee Nelson της Branch Basics. "Αν πάλι πάρετε ένα βρεγμένο βαμβακερό ύφασμα και ξεσκονίσετε όταν τελειώσετε θα δείτε ότι υπάρχουν ίχνη σκόνη στην επιφάνεια των επίπλων”, τονίζει μεταξύ άλλων.

Πώς να αφαιρέσετε τη σκόνη με τον σωστό τρόπο

Για να αφαιρέσετε πραγματικά τη σκόνη, θα πρέπει να ξεκινήσετε με πανιά μικροϊνών.Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, φθηνά, κι εγκλωβίζουν τη σκόνη. Ξεκινήστε ξεσκονίζοντας τα φωτιστικά, το κλιματιστικό, τη βιβλιοθήκη και συνεχίστε με το τραπέζι σαλονιού και τα διακοσμητικά. Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε το σπίτι για να απομακρύνετε τη σκόνη που έχει που “καθίσει “ από το ξεσκόνισμα.

xeskonisma1

Κρατήστε τη σκόνη μακριά

Για να μείνουν οι επιφάνειες των επίπλων όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό χωρίς σκόνη, μπορείτε να ρίξετε στο πανί λίγο baby oil. Να θυμάστε να “σέρνετε” το πανί πάνω στην επιφάνεια καθώς το καθαρίζετε ώστε να μην μεταφέρεται η σκόνη στον υπόλοιπο χώρο.

Σημεία του σπιτιού που πρέπει να ξεσκονίζονται τακτικά

Οι ανεμιστήρες οροφής και οι αεραγωγοί πρέπει να ξεσκονίζονται τακτικά. Οι αεραγωγοί διοχετεύουν ζεστό ή δροσερό αέρα στο σπίτι και τείνουν να αναδεύουν τη σκόνη στην περιοχή ωθώντάς τη προς τους τοίχους, τα περβάζια παραθύρων και την οροφή. Η Marilee Nelson προσθέτει ότι και τα θερμαντικά σώματα είναι επίσης συλλέκτες σκόνης γι΄αυτό και πρέπει να καθαρίζονται εξίσου τακτικά.

Πηγή: wellandgood.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved