Tips για μαμάδες: Έξι λάθη που κάνετε στο ξεσκόνισμα

Γιατί και το σωστό ξεσκόνισμα, έχει τα μυστικά του.

Tips για μαμάδες: Έξι λάθη που κάνετε στο ξεσκόνισμα

Το ξεσκόνισμα είναι από τις βασικές δουλειές του σπιτιού. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ξεσκονίζουμε πάντα με τον σωστό τρόπο. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχουν λάθη που λίγο πολύ όλοι κάνουμε. Ας δούμε τα πιο βασικά.

Ξεσκονίζετε μόνο όπου φτάνετε και ό,τι βλέπετε

Όλοι θέλουμε να γλιτώνουμε κόπο και χρόνο και είναι πολύ δελεαστικό να ξεσκονίζουμε μόνο ό,τι βλέπουμε και φτάνουμε. Όμως, με αυτόν τον τρόπο η σκόνη που υπάρχει σε άλλα σημεία για παράδειγμα στα βιβλία μίας βιβλιοθήκης ή σε γωνίες, μεταφέρεται στον αέρα και σε άλλα σημεία του σπιτιού που μόλις έχουμε καθαρίσει.

Δεν ξεσκονίζετε τα καλοριφέρ και τους ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες, τα καλοριφέρ και τα κλιματιστικά είναι πόλος έλξης για τη σκόνη. Εάν οι σχάρες και οι αεραγωγοί δεν ξεσκονίζονται τακτικά, ειδικά οι ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά θα μεταφέρουν μέσω του αέρα που διαχέουν σκόνη που πηγαίνει σε όλο το σπίτι.

Χρησιμοποιείται τα λάθος αντικείμενα καθαρισμού

Τα φτερά ξεσκονίσματος θεωρούνται πια ξεπερασμένα και όχι τόσο αποτελεσματικά. Το καλύτερο υλικό για να ξεσκονίσετε είναι τα πανάκια με μικρο-ίνες και αυτό γιατί παγιδεύουν τη σκόνη.

Δεν ξεσκονίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φύλλα των φυτών πιάνουν συχνά σκόνη αν και χρειάζονται και αυτά τακτικό ξεσκόνισμα.

lathi sto kseskonisma 1

Χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί ξεσκονίσματος για όλο το σπίτι

Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρετε τη σκόνη και τα μικρόβια από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε και από ένα πανάκι για το κάθε δωμάτιο.

Δεν έχετε καθαρίσει τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας

Ένα βρώμικο φίλτρο ηλεκτρικής σκούπας είναι πιθανό να επαναφέρει την σκόνη στον αέρα του σπιτιού. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Αλλάζετε τα φίλτρα και καθαρίζετε τα φίλτρα της σκούπας τακτικά. Δείτε πώς εδώ.

Με πληροφορίες από το maidright.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved