Πώς να ξεσκονίσετε εύκολα και γρήγορα δύσκολες επιφάνειες

Το ξεσκόνισμα είναι μια από τις λιγότερο αγαπημένες μας δουλειές. Κάντε το γρηγορότερο και πιο εύκολο από ποτέ με αυτά τα μυστικά που σας προτείνουμε.

Πώς να ξεσκονίσετε εύκολα και γρήγορα δύσκολες επιφάνειες

Ελαιογραφίες

Εάν έχετε μια πολύτιμη ελαιογραφία στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να τη διατηρήσετε καθαρή χωρίς να τη καταστρέψετε. Το εκπληκτικό εργαλείο καθαρισμού της επιλογής μας είναι ένα κομμάτι άσπρο ψωμί! Το λευκό ψωμί έχει την τέλεια ποσότητα υγρασίας για να πάρει εύκολα τη σκόνη, χωρίς να είναι τόσο βρεγμένο ώστε να καταστρέψει τη ζωγραφιά σας.

Κεραμικά

Ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τη σκόνη από τα κεραμικά σας είναι να τα τρίψετε με την κομμένη πλευρά ενός λεμονιού. Αφήστε το χυμό λεμονιού για 15 λεπτά, στη συνέχεια γυαλίστε με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Πτυχές

Το τέχνασμα για να καθαρίσετε σημεία όπως πιέτες ή αμπαζούρ είναι το σωστό εργαλείο. Και αυτό δεν είναι άλλο από ένα στεγνό, καθαρό πινέλο. Οι μαλακές του τρίχες φτάνουν ανάμεσα σε κάθε πτυχή. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος πινέλου ανάλογα ποια επιφάνεια θέλετε να καθαρίσετε.

Ιστοί αράχνης

Ανοίξτε μια κρεμάστρα και χρησιμοποιήστε μια ζώνη για να στερεώσετε μια παλιά καθαρή κάλτσα στο τέλος. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια παλιά κάλτσα στο τέλος ενός μέτρου. Για εργασίες που βρίσκονται πιο μακριά (όπως καθαρισμός ιστών αράχνης από γωνίες), καλύψτε την κεφαλή της σφουγγαρίστρας ή της σκούπας με βρεγμένη μαξιλαροθήκη με νερό και ξύδι και στη συνέχεια ασφαλίστε τη μαξιλαροθήκη με μια ταινία.

Καλσόν

Για να απομακρύνεται τη σκόνη από τα κεριά σας χρησιμοποιείστε ένα παλιό καλσόν. Οι μικροΐνες του είναι ιδανικές για να πάρουν τη σκόνη χωρίς να βλάψουν το κερί σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved