Απλές συμβουλές για εύκολο και αποτελεσματικό ξεσκόνισμα (vid)

Λύσεις που θα κάνουν το ξεσκόνισμα του σπιτιού πολύ εύκολο.

Απλές συμβουλές για εύκολο και αποτελεσματικό ξεσκόνισμα (vid)

Η σκόνη είναι …ανίκητη. Καθαρίζεις και μετά από λίγο επανεμφανίζονται κόκκοι σκόνης στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Αν μάλιστα τα έπιπλα είναι σκούρα, τότε και να θέλεις να κάνεις τα στραβά μάτια, δεν γίνεται. Η σκόνη είναι εκεί μπροστά σου και κάθε φορά που κοιτάζεις έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Και επειδή δεν μπορείς να είσαι με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι, δεν έχεις παρά να δεις στο βίντεο που ακολουθεί, εύκολα tips για να απομακρύνεις αποτελεσματικά τη σκόνη από διάφορα σημεία του σπιτιού.



Οικιακή σκόνη

Η σκόνη δεν είναι μόνο ενοχλητική, είναι επίσης επικίνδυνη για την υγεία. Περιέχει πληθώρα οικιακών χημικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα όταν εισέρχονται στον οργανισμό, σύμφωνα μελέτες που έχουν γίνει.

Ενδεικτικά, περιέχει κατά μέσο όρο 9.000 διαφορετικά είδη μικροβίων, όπως έχει δείξει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Οι πιο συχνές χημικές ουσίες στη σκόνη είναι οι φθαλικές (DEHP, DEP, BBzP, DnBP κ.α.), που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά, παιχνίδια, παρκετίνες κ.α. και οι οποίες μπορεί να προκαλούν ορμονικές διαταραχές, αναπνευστικά προβλήματα, μείωση του δείκτη νοημοσύνης κ.α.

Ακολουθούν οι φενόλες, που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθαριότητας και άλλα. Δύο ακόμη συχνές κατηγορίες είναι τα επιβραδυντικά της φλόγας (υπάρχουν σε έπιπλα, ηλεκτρονικά κ.α.), καθώς και οι αντικολλητικές ουσίες (σε μαγειρικά σκεύη).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved