Tips για μαμάδες: Επτά συμβουλές για γρήγορο μαγείρεμα

Για γρήγορο μαγείρεμα υιοθετήστε αυτές τις συμβουλές. Θα σας λύσουν τα χέρια.

Tips για μαμάδες: Επτά συμβουλές για γρήγορο μαγείρεμα
Bigstock

Υπάρχουν στιγμές που μπορείτε να μαγειρέψετε χαλαρά ένα γεύμα, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί κι άλλες φορές - που είναι οι περισσότερες - που το μαγείρεμα είναι ένας αγώνας δρόμου για να προλάβετε…

Ανεξάρτητα από το χρόνο που περνάτε στην κουζίνα, αυτά τα tips που σας προτείνουμε θα σας βοηθήσουν να μαγειρεύετε γρήγορα.

vradino-xwris-mageirema-suntages.jpg

Προθερμάνετε το φούρνο

Ανάψτε τον φούρνο πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία του φαγητού ώστε να είναι ζεστός μόλις το βάλετε για ψήσιμο. Η θερμότητα επιταχύνει το ψήσιμο, ειδικά αν δεν ανοιγοκλείνετε συνεχώς την πόρτα του φούρνου.

Βράστε το νερό

Χρησιμοποιήστε βραστήρα για να έχετε ζεστό νερό για το φαγητό. Αν δεν έχετε, βράστε νερό στην κατσαρόλα ( με καπάκι για γρήγορο αποτέλεσμα). Αυτό θα διευκολύνει το μαγείρεμα.

Αλατίστε το νερό

Γνωρίζατε ότι όταν θέλετε ζεστό νερό, δεν πρέπει να ρίχνετε το αλάτι από την αρχή; Κι αυτό γιατί απαιτείται περισσότερος χρόνος για να βράσει. Γι΄αυτό προσθέστε το αλάτι, αφού το νερό αρχίσει να κοχλάζει.

vradino-geuma.jpg

Καθαρίστε τα λαχανικά

Καθαρίστε τα λαχανικά που θέλετε να μαγειρέψετε και πλύντε τα καλά ώστε να είναι έτοιμα για μαγείρεμα

Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια

Όχι μόνο τα λαχανικά αλλά κυρίως το κρέας μαγειρεύετε πιο γρήγορα όταν είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το μοσχάρι, το κοτόπουλο , το χοιρινό, σε …μπουκίτσες και σοτάρετέ τις στο τηγάνι.

Χρησιμοποιήστε φαρδύ, ρηχό τηγάνι

Αντί για κατσαρόλα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φαρδιά, ρηχά τηγάνια για μαγείρεμα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια βοηθά να φύγουν πιο γρήγορα τα υγρά και να ροδίσουν τα υλικά.

voutiro.jpg

Τρίψτε το βούτυρο

Πολλές συνταγές απαιτούν συχνά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα γρήγορο κόλπο είναι να τρίψετε κρύο ή κατά προτίμηση κατεψυγμένο βούτυρο στον τρίφτη σε μιρές νιφάδες. Το τριμμένο βούτυρο θα μαλακώσει στον ίδιο χρόνο που χρειάζεται για να ζεσταθεί ο φούρνος.

Είναι σημαντικό επίσης να έχετε στον πάγκο όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία του φαγητού ώστε να μην πηγαινοέρχεστε ή να μην ανοιγοκλείνετε τα ντουλάπια.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved