Τρόποι για να διώξετε τις μυρωδιές μαγειρέματος από την κουζίνα

  • Tips  για μαμάδες: Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές της κουζίνας.
  • Ποια υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές.
  • Οι πικάντικες μυρωδιές φεύγουν με λεμόνι
  • Οι άσχημες μυρωδιές φεύγουν και με ξίδι
Τρόποι για να διώξετε τις μυρωδιές μαγειρέματος από την κουζίνα

Ορισμένα φαγητά μυρίζουν αρκετά έντονα όταν τα μαγειρεύετε και αυτός ίσως είναι ένας λόγος που τα αποφεύγετε.

Για παράδειγμα, το μπρόκολο, το ψάρι, οι γαρίδες, έχουν ιδιαίτερα έντονη οσμή που διαρκεί αρκετές ώρες ( ακόμα και μέρες) όχι μόνο μέσα στην κουζίνα αλλά και σε όλο το σπίτι.

Είναι όμως αυτός λόγος για να αποφεύγετε να μαγειρέψετε αυτά τα φαγητά; Φυσικά και όχι γιατί με ορισμένα απλά tips μπορείτε να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές μαγειρέματος στην κουζίνα σας.

Βράστε λεμόνια

Απλά κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βάλτε το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για δέκα λεπτά. Αν σας περισσεύουν φλούδες λεμονιού ή κομμάτια από το μαγείρεμά σας, μπορείτε να τα βράσετε και αυτά! Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξτε στο νερό μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

lemoni xriseis kathariotita

Αφήστε ένα μπολ με μαγειρική σόδα ή ξίδι στον πάγκο της κουζίνας

Εάν το βραδινό άφησε έντονες οσμές, δοκιμάστε να αφήσετε ένα ή δύο μπολ με μαγειρική σόδα ή ξίδι στον πάγκο όλη τη νύχτα. Το πρωί θα καταλάβετε τη διαφορά.

Ανοίξτε τα παράθυρα και τον απορροφητήρα

Μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές είναι την ώρα που μαγειρεύετε να έχετε κλειστή την πόρτα της κουζίνας ( αν υπάρχει), ανοιχτό το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα και φυσικά τον απορροφητήρα. Ο εξαερισμός βοηθά ταχύτατα στη απομάκρυνση των οσμών.

kanela

Σιγοβράστε ένα ποτ πουρί

Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα ακόμη και όταν μαγειρεύετε, χωρίς να αγοράζετε αρωματικά κεριά ή ποτ πουρί. Φτιάξτε το δικό σας ποτ πουρί χρησιμοποιώντας υλικά από την κουζίνα σας, όπως φλούδες εσπεριδοειδών, φλούδες μήλου, γαρύφαλλο, ξυλάκια κανέλας, δεντρολίβανο κ.λπ. Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράστε τα κατά τη διάρκεια και μετά το μαγείρεμα. Ο ατμός θα απορροφήσει τις ανεπιθύμητες οσμές αφήνοντας ένα διακριτικό άρωμα.

Κόκκοι καφέ

Κι όμως ο καφές έχει την ιδιότητα να απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Γεμίστε ένα μπολ με υπολείμματα καφέ και αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας για ένα ολόκληρο βράδυ για να εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές.

Πηγή: allrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved