Tips για μαμάδες: Πότε αλατίζουμε το κρέας στο μαγείρεμα;

Πριν ή μετά το μαγείρεμα αλατίζουμε το κρέας; Η απάντηση είναι "εξαρτάται".

Tips για μαμάδες: Πότε αλατίζουμε το κρέας στο μαγείρεμα;

Στη μαγειρική τη διαφορά κάνουν εκείνα τα μικρά μυστικά που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην γεύση και την υφή του φαγητού μας. Το αλάτι το χρησιμοποιούμε σε όλες τις συνταγές για αλμυρά πιάτα και είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά.

Στα μαγειρευτά για φαγητά για παράδειγμα, το αλάτι μπαίνει στην αρχή του μαγειρέματος και στο τέλος πάντα ελέγχουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο. Εξαίρεση αποτελούν τα όσπρια τα οποία επειδή σκληραίνουν με την προσθήκη αλατιού, καλό είναι να τα αλατίζουμε στο τέλος.

Το κρέας έχει τα δικά του μυστικά. Το πότε το αλατίζουμε εξαρτάται από τη συνταγή και τον τρόπο μαγειρέματος, εάν δηλαδή θα το μαγειρέψουμε σε υγρή ή ξηρή θερμοκρασία.

Κρέας στη σχάρα

kreas alati 2

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ömer Haktan Bulut

Το κρέας στη σχάρα ψήνεται σε ξηρή θερμοκρασία. Στην περίπτωση αυτή το αλάτι πριν το ψήσιμο θα κάνει το κρέας σκληρό και στεγνό. Για ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα, αλατίζουμε το κρέας στη σχάρα πάντα λίγο πριν ή αφού το βγάλουμε από τη φωτιά.

Κρέας μαγειρευτό

kreas katsarolas

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Becca Tapert

Το μαγειρευτό κρέας κατσαρόλας έχει άλλη φιλοσοφία. Στην περίπτωση αυτή οι chefs προτείνουν να βάζουμε το 1/3 του αλατιού στην αρχή του μαγειρέματος που προτείνει η συνταγή και στο τέλος το υπόλοιπο. Στο κρέας που μαγειρεύεται αργά στην κατσαρόλα, το αλάτι θα ανοίξει του πόρους του και το γευστικό αποτέλεσμα όλου του φαγητού συνολικά θα είναι καλύτερο.

Μαρινάρισμα

meat marinarisma

Στο μαριναρισμένο κρέας το αλάτι μπαίνει την μαρινάρα μαζί με τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ακόμα και αν έχουν μαρινάρει το κρέας στο τέλος του μαγειρέματος, πάντα ελέγχουμε εάν έχουμε το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα ή εάν χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο αλάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved