Tips για μαμάδες: Πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγείρεμα ή όχι;

Tips για μαμάδες: Πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγείρεμα ή όχι;

Θέλει πλύσιμο το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε;

 

 

Tips για μαμάδες: Πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγείρεμα ή όχι;

To ρύζι είναι από τα δημοφιλέστερα φαγητά σε όλο τον κόσμο. Ανάλογα με τις ποικιλίες, το τρώμε ως συνοδευτικό με κρέας, σκέτο, σε σούπες.

Πριν από το μαγείρεμα πρέπει να πλένουμε το ρύζι;

Αρκετός κόσμος συνηθίζει να πλένει το ρύζι κυρίως για να απομακρύνει τη σκόνη ενώ άλλοι το μαγειρεύουν απευθείας. Ποιο είναι το σωστό;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το λευκό ρύζι χρειάζεται γενικά ένα καλό ξέβγαλμα πριν το μαγείρεμα, για να αφαιρεθεί η αμυλώδης επικάλυψή του.

Ειδικότερα, βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με κρύο νερό και το στροβιλίζετε με το χέρι σας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι το νερό να παραμείνει καθαρό. Ποικιλίες ρυζιού με λιγότερη αμυλόζη τείνουν να είναι πιο κολλώδεις.

Την ίδια άποψη έχει και η Kelly Foster, Food Editor. «Οι οδηγίες για το μαγείρεμα σχεδόν κάθε είδους ρυζιού ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο - ξεπλύνετε καλά το ρύζι με δροσερό νερό πριν το μαγειρέψετε. Μια πρόταση που, μέχρι πρόσφατα, βιαζόμουν να την απορρίψω και να την παρακάμψω. Απλώς δεν πίστευα ότι το ξέπλυμα ήταν απαραίτητο ή θα επηρέαζε τον τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού», επισημαίνει η ίδια στο thekitchn.com

Το ξέπλυμα του ρυζιού αφαιρεί τυχόν υπολείμματα και το πιο σημαντικό αφαιρεί το επιφανειακό άμυλο που διαφορετικά κάνει το ρύζι να κολλάει καθώς μαγειρεύεται.

rizi to plenoume i oxi1

Γιατί πρέπει να ξεπλένετε το ρύζι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ ή ένα σουρωτήρι για να ξεπλύνετε το ρύζι σας. Στην αρχή του ξεπλύματος το νερό μπορεί να φαίνεται πολύ θολό, ανάλογα με τον τύπο του ρυζιού και ίσως χρειαστεί να ρίξετε άφθονο νερό. Σύμφωνα με την Kelly Foster το ρύζι όταν μαγειρευτεί θα είναι αφράτο και σπυρωτό.

Ανθεκτικό άμυλο ρυζιού

Όταν το ρύζι μαγειρεύεται και στη συνέχεια κρυώνει αλλάζει η δομή του. Συγκεκριμένα, αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε ανθεκτικό άμυλο, ένα είδος φυτικών ινών ιδιαίτερα ωφέλιμο για το πεπτικό. Η περιεκτικότητα του ρυζιού σε ανθεκτικό άμυλο δεν μεταβάλλεται αν μετά από μερικές ώρες ζεστάνουμε και πάλι το ρύζι. Η μεταβολή αυτή παρατηρείται τόσο στο λευκό όσο και στο καστανό ρύζι, όμως το καστανό ρύζι είναι ούτως ή άλλως πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες.

 

Διαβάστε επίσης

Μαμαδίστικα μυστικά για τέλειο ρύζι που δεν κολλάει (εικόνες)

Cooking Crash Test: Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε ρύζι

Ρύζι μπασμάτι: Ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμο και σπυρωτό ρύζι

Υγιεινό σνακ για παιδιά: Μπάρες με δημητριακά ρυζιού

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εποχικές αλλεργίες στα παιδιά: Πέντε τρόποι να ανακουφιστούν

Εποχικές αλλεργίες στα παιδιά: Πέντε τρόποι να ανακουφιστούν

Kύρια συμπτώματα αλλεργιών Αποφύγετε τις βόλτες στα πάρκα Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φωτογραφίες αποτυπώνουν τις στιγμές του τοκετού με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο

Φωτογραφίες αποτυπώνουν τις στιγμές του τοκετού με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο

Οι φωτογραφίες της Eva Rose είναι ασπρόμαυρες, απλές και υπέροχες.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κιρσοί μετά τον τοκετό: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κιρσοί μετά τον τοκετό: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κιρσοί μετά τον τοκετό Τι προκαλεί τους κιρσούς μετά τον τοκετό; Ποια…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Το παιδί μου είναι μοναδικό!

Το παιδί μου είναι μοναδικό!

Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό;
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved