Tips για μαμάδες: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα

  • Μη χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες κουζίνας
  • Μη χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι για πολύ καιρό
  • Μην αφήνετε να συσσωρεύονται λίπη και βρωμιές
  • Μην αναμιγνύετε διαλύματα καθαρισμού
  • Μην καθαρίζετε γύρω από την ακαταστασία
Tips για μαμάδες: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα

H κουζίνα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι καθαρή. Εκεί μαγειρεύετε και τρώτε με την οικογένειά σας και γενικά περνάτε αρκετές ώρες πλένοντας και ετοιμάζοντας όλα τα γεύματα της ημέρας.

Για να είναι όμως πραγματικά καθαρή θα πρέπει να αποφεύγετε ορισμένα λάθη που πιθανόν κάνετε. Όπως:

Μη χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες κουζίνας

Οι πετσέτες κουζίνας είναι ιδιαίτερα πρακτικές. Αλλά αν χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε πετσέτες ανάλογα με τη χρήση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για τα χέρια σας και άλλη.

sfouggaria kouzinas

Μη χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι για πολύ καιρό

Τα σφουγγάρια είναι εστία βακτηρίων. Και όχι, το να το απολυμάνετε ή να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι η λύση . Για να βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι σας είναι ασφαλές, πρέπει να το αντικαθιστάτε συχνά ( τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες).

Μην αφήνετε να συσσωρεύονται λίπη και βρωμιές

Η κουζίνα είναι γεμάτη μικροσυσκευές. Φροντίστε λοιπόν έγκαιρα για τον καθαρισμό τους. Για παράδειγμα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων , καθαρίστε τον με ένα βιτέξ ή σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο ο φούρνος θα είναι πάντα καθαρός και δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε διπλάσιο χρόνο για να αφαιρέσετε λίπη ή υπολείμματα τροφών. Το ίδιο ισχύει για την τοστιέρα, την καφετιέρα, το φούρνο της κουζίνας.

tips kathariotitas kouzinas

Μην αναμιγνύετε διαλύματα καθαρισμού

Μπορεί να πιστεύετε ότι αν αναμείξετε δύο καθαριστικά θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, όμως καλό είναι να αποφεύγετε τις αλχημείες. Χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό σύμφωνα με όσα αναγράφεται στη συσκευασία και ποτέ μην αναμιγνύετε χλωρίνη με οτιδήποτε άλλο.

kathariotita kouzinas ti na min kanete

Μην καθαρίζετε γύρω από την ακαταστασία

Σκεφτείτε μόνο πόσα πράγματα είναι πάνω στο τραπέζι της κουζίνας καθημερινά. Αλλά και στον πάγκο ή το νεροχύτη. Όλα αυτά καθιστούν δύσκολο το καθάρισμα και αν μη τι άλλο δεν είναι αποτελεσματικό. Τακτοποιήστε λοιπόν όλα τα πράγματα, απελευθερώστε το χώρο και μετά προχωρήστε στον καθαρισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved