Μητέρα γέννησε το μωρό της στον Ειρηνικό Ωκεανό χωρίς ιατρική βοήθεια

Η Josy Peukert έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της σε παραλία της Νικαράγουα.

Μητέρα γέννησε το μωρό της στον Ειρηνικό Ωκεανό χωρίς ιατρική βοήθεια
Instagram @ raggapunzel

Η 37 χρονη Josy Peukert γέννησε τον γιο της όχι σε μαιευτήριο ή στο σπίτι αλλά στη θάλασσα.

Μαζί της ήταν μόνο ο σύζυγός της ο οποίος κατέγραψε τη γέννα σε βίντεο το οποίο μοιράστηκε στη συνέχεια η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.


https://www.instagram.com/reel/CahyaogJRgR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Τα μοναδικά σύνεργα που είχαν μαζί τους ήταν πετσέτες και ένα κόσκινο για τον πλακούντα.

Η μητέρα καθόταν οκλαδόν στο νερό βιώνοντας τις συσπάσεις και τους πόνους του τοκετού. Όπως εξήγησε στη New York Post, τη συγκεκριμένη παραλία τη γνώριζε καλά και ήξερε ότι θα ήταν ασφαλής για να γεννήσει όταν ερχόταν η στιγμή.

Το ζευγάρι ήταν μόνο του στη γέννα και η απόφαση ήταν συνειδητή, αφού όπως εξήγησε η μητέρα είχε απογοητευτεί από τις προηγούμενες γέννες και πλέον ήθελε να νιώθει ελεύθερη.

« Η πρώτη μου γέννα στο μαιευτήριο ήταν μια τραυματική εμπειρία. Η δεύτερη γέννα έγινε στο σπίτι όπως και η τρίτη με μαία, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα», είπε στην Post.

Αποφάσισε λοιπόν να γεννήσει το τέταρτο παιδί της στη θάλασσα. Μάλιστα η Josy καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δεν επισκέφτηκε γυναικολόγο ή κάποιο άλλο γιατρό, έτσι δεν γνώριζε καν την ημερομηνία τοκετού.


https://www.instagram.com/p/Cahz3_PF4CT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν ένιωσε ότι πλησιάζει η ώρα να γεννήσει, άφησαν τα άλλα τρία παιδιά τους σε φίλους και μαζί με τον σύζυγό της πήγαν στην παραλία που είχαν επιλέξει.

Η Josy ισχυρίζεται ότι τα κύματα είχαν τον ίδιο ρυθμό με τις συσπάσεις που ένιωθε και αυτό τη βοήθησε σημαντικά.

Γέννησε μόνη της τον Bodhi Amor Ocean, ένα υγιέστατο αγοράκι και αφού τον τύλιξε σε πετσέτα, πλύθηκε στη θάλασσα και επέστρεψαν όλοι μαζί στο σπίτι!


https://www.instagram.com/reel/CaXXsTbpVLi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά την ανάρτηση του βίντεο στο διαδίκτυο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες διχάστηκαν.


https://www.instagram.com/p/CXejhqSFwIR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν άναυδοι με το γεγονός, άλλοι ένιωσαν μπερδεμένοι κι άλλοι εξέφρασαν εύλογες απορίας ανησυχίας, όπως εάν είναι ασφαλές για ένα νεογέννητο να εντίθεται σε αλμυρό νερό, τι γίνεται με τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στη θάλασσα, ενώ ένας άλλος χρήστης αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν το αίμα προσέλκυε καρχαρίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved