Περιμένοντας τη στιγμή της γέννας- Μοναδικές φωτογραφίες

Γυναίκες μετρούν αντίστροφα για τη γέννηση του παιδιού τους. 

Περιμένοντας τη στιγμή της γέννας- Μοναδικές φωτογραφίες
instagram @ milkandhannah

Tο σώμα φροντίζει και στέλνει «μηνύματα» ότι πλησιάζει η ώρα της γέννας. Ο τοκετός μπορεί να κρατήσει ώρες αυξάνοντας την αγωνία και το άγχος της μέλλουσας μαμάς.

Πώς καταλαβαίνετε ότι πλησιάζει η ώρα του τοκετού:

Ρυθμικές συσπάσεις

Οι πόνοι που προμηνύουν ότι πλησιάζει ο τοκετός, αυξάνονται προοδευτικά σε δύναμη και σε διάρκεια. Νιώθετε την κοιλιά σας να πετρώνει, καθώς η μήτρα ξεκινάει να συστέλλεται. Συνήθως, οι συσπάσεις ξεκινούν από το πάνω μέρος της κοιλιάς και κατεβαίνουν δεξιά-αριστερά προς τα κάτω, με αντανάκλαση του πόνου στη μέση. Όσο περνά η ώρα, γίνονται όλο και πιο έντονες, συχνές και επώδυνες. Ξεκινάτε, λοιπόν, να χρονομετρείτε τις συσπάσεις. Όταν, λοιπόν, δείτε ότι εμφανίζονται κάθε 5 με 10 λεπτά, και είναι όλο και πιο έντονες, θα πρέπει σιγά σιγά, χωρίς πανικό (αναπνέετε ρυθμικά, αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε) να ετοιμάζεστε για το μαιευτήριο. Και μην αγχώνεστε, έχετε χρόνο μπροστά σας.

Ρήξη αμνιακού υγρού (Σπάσιμο νερών)

Το, γνωστό σε όλες, σπάσιμο των νερών είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι ότι πλησιάζει ο τοκετός. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι σε κάθε περίπτωση, διαφέρει το πώς θα γίνει η ρήξη του σάκου. Μπορεί, δηλαδή, να σπάσει αυτόματα, δεν θα νιώσετε πόνους, αλλά θα αντιληφθείτε τη ροή σημαντικής ποσότητας υγρού. Σε άλλες περιπτώσεις, η ροή είναι σταδιακή και μπορεί η μέλλουσα μανούλα να μην είναι σίγουρη αν πρόκειται για σπάσιμο των νερών ή ούρα. Επίσης, αν τα νερά σπάσουν εκτός σπιτιού, δεν θα πρέπει να πανικοβληθείτε, έχετε χρόνο μπροστά σας.

Πόνοι στη μέση

Οι έντονοι πόνοι στη μέση, επίσης, αποτελούν σημάδι τοκετού. Αν τις τελευταίες μέρες της κύησης, ο πόνος στη μέση είναι έντονος και αφόρητος, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίζετε τις «ραχιαίες ωδίνες». Αυτό συμβαίνει, όταν το έμβρυο κατεβαίνει με το κρανίο να πιέζει τη σπονδυλική στήλη της, οπότε προκαλούνται οι ραχιαίες ωδίνες με έντονους πόνους στη μέση. Και σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνείτε με τον γυναικολόγο σας.

Βλεννοαιματηρές εκκρίσεις

Καθώς ο τράχηλος ωριμάζει, μαλακώνει και διαστέλλεται, αποβάλλεται μια πηκτή, βλεννώδης ουσία, που σφράγιζε τον τράχηλο καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Συχνά η έκκριση αυτή συνοδεύεται από μια μικρή ποσότητα αίματος. Κι εννοείται, ότι επικοινωνείτε άμεσα με το γυναικολόγο.

Πολλές γυναίκες, ειδικά στο εξωτερικό, επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι τους παρουσία μαίας. Θέλουν μάλιστα να θυμούνται αυτές τις στιγμές και καλούν επαγγελματία φωτογράφο για να τις απαθανατίσουν .

Η Hannah Spencer (@ Milk And Hannah ), ως φωτογράφος γέννας, έχει παρευρεθεί σε πολλούς τοκετούς και όπως θα δείτε στη gallery που ακολουθεί έχει καταγράψει μοναδικές στιγμές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved