Τοκετός στο σπίτι: Μαμά γέννησε στο μπάνιο της και οι φωτογραφίες είναι μοναδικές

Το φωτογραφικό άλμπουμ μίας γέννας στο σπίτι.

Τοκετός στο σπίτι: Μαμά γέννησε στο μπάνιο της και οι φωτογραφίες είναι μοναδικές
Instagram / monetnicolebirths

Φυσιολογικός τοκετός, τοκετός με καισαρική. Τοκετός στο μαιευτήριο, στο νερό, στο σπίτι. Όπως και αν γίνεται, όπου και αν γίνεται, ο τοκετός είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία και πολλά είναι τα ζευγάρια που αναθέτουν σε επαγγελματίες φωτογράφους να απαθανατίσουν τις ξεχωριστές στιγμές.

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος και μαία. Ασχολείται αποκλειστικά με τις φωτογραφίσεις τοκετού και έχει παρευρεθεί στις γέννες δεκάδων γυναικών. Η ίδια έχει δύο κόρες και όπως λέει, οι γέννες της, την μεταμόρφωσαν. Πιστεύει ότι ο τοκετός μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μητέρας και παιδιού και την ανάπτυξη του ίδιου του παιδιού.

Η Monet έχει δημοσιεύσει στο επαγγελματικό της προφίλ στο Instagram πάνω από 2.000 φωτογραφίες και οι διαδικτυακοί της φίλοι ξεπερνούν τις 160 χιλιάδες. Πολλές, μάλιστα, από τις γέννες που έχει καλύψει φωτογραφικά η Monet έχουν γίνει σε σπίτι.

Ο τοκετός στο σπίτι

Το τοκετός στο σπίτι είναι μια δημοφιλής επιλογή στο εξωτερικό και γίνεται με την παρουσία μαίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο τοκετός να γίνει με φυσιολογική μέθοδο και να μην συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία της μητέρας και του μωρού. Τα ζευγάρια προτιμούν τον τοκετό στο σπίτι γιατί είναι ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό και η μητέρα μπορεί να επιλέξει να έχει δίπλα της του ανθρώπους που θέλει.

Μαμά γέννησε στο μπάνιο της και οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές

Σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της η Monet περιγράφει έναν τοκετό στο σπίτι και συγκεκριμένα στο μπάνιο. Η φωτογράφος γράφει στο προφίλ της στο Instagram:

«Αυτός ο τοκετός! Η πελάτισσά μου μου είπε ότι όλες τις φορές γέννησε στο μπάνιο της και ότι ήλπιζε να μπορέσω να δουλέψω σε μικρούς χώρους. Της είπα ότι είμαι εξπέρ στους μικρούς χώρους και τη διαβεβαίωσα ότι θα μπορούσα να ανταπεξέλθω όπου και εάν γεννούσε.

Με σιγουριά, αποφάσισε ότι ήταν η ώρα να κατευθυνθεί στο μπάνιο. Και κάπως έτσι γέννησε, με τον ήλιο στο Κολοράντο να δύει και να φαίνεται από το παράθυρο την ώρα του τοκετού.

Ήταν εκπληκτικά.

Ένας από τους λόγους που αγαπώ στους τοκετούς στο σπίτι είναι ότι αυτοί οι χώροι ανήκουν αποκλειστικά στις οικογένειες που συνεργάζομαι. Και εκεί αισθάνονται άνετα, οικεία και ασφαλείς. Ήξερε ακριβώς που ήθελε να γεννήσει. Σε εκείνο το μπάνιο που κάνει μπάνιο τα μεγαλύτερα παιδιά της κάθε πρωί. Και είχε τη δυνατότητα να το κάνει όταν ήρθε η ώρα να φέρει στον κόσμο το μωρό της.»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved