Τοκετός στο νερό: Υπέροχες φωτογραφίες νεογέννητων στην πισίνα (εικόνες)

  • Πώς γίνεται ο τοκετός στο νερό;
  • Τοκετός στο νερό: Τα οφέλη για τη μητέρα και το μωρό
  • Φωτογραφίες νεογέννητων που γεννήθηκαν μέσα στο νερό
Τοκετός στο νερό: Υπέροχες φωτογραφίες νεογέννητων στην πισίνα (εικόνες)
Instagram / monetnicolebirths

Ο τοκετός είναι μία αρκετά δημοφιλής μέθοδος τοκετού στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των γυναικών γεννούν με καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό σε μαιευτήρια και νοσοκομεία, δεν μπορούμε ωστόσο, να μην αναγνωρίσουμε τα σημαντικά οφέλη της γέννας στο νερό για μητέρα και νεογέννητο.

Πώς γίνεται ο τοκετός στο νερό;

Ο τοκετός στο νερό γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα στο σπίτι ή σε ειδικούς χώρους με τη βοήθεια μαιών. Το νερό έχει θερμοκρασία περίπου 37 βαθμούς C, ενώ στην επίτοκο δεν χορηγούνται φάρμακα, κάτι που αποτελεί κίνητρο για πολλές γυναίκες για να επιλέξουν τη συγκεκριμένη μέθοδο τοκετού.

Δεν θεωρείται ασφαλής μέθοδος γέννας για όλες τις γυναίκες. Προϋπόθεση είναι η μέλλουσα μητέρα να μην έχει επιπλοκές στην κύηση, ενώ απαραίτητη είναι η έγκριση του γυναικολόγου.

Τοκετός στο νερό: Τα οφέλη για τη μητέρα και το μωρό

Λόγω της άνωσης, η επίτοκος μπορεί να κινηθεί ευκολότερα, ενώ το ζεστό νερό την χαλαρώνει και ανακουφίζει από πόνους. Όσον αφορά το μωρό, το υδάτινο περιβάλλον της πισίνα θυμίζει αρκετά εκείνο του αμνιακού σάκου. Το σοκ του τοκετού, είναι μικρότερο, συνεπώς, για το μωρό και η μετάβαση από την μήτρα στον έξω κόσμο πιο ομαλή.

Φωτογραφίες νεογέννητων που γεννήθηκαν μέσα στο νερό

Οι φωτογραφίες τοκετού αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία φωτογράφισης και ακόμα πιο ιδιαίτερες είναι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμιότυπα τοκετού στο νερό.

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος και μαία και έχει δώσει το «παρών» στις γέννες δεκάδων γυναικών πολλές από τις οποίες έγιναν μέσα στο νερό. Οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στο προφίλ της στo Instagram είναι συγκλονιστικές και μας μεταφέρουν λίγο από τη μαγεία των στιγμών εκείνων.


https://www.instagram.com/p/CGQnnbUHaNk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved