Tips για μαμάδες: Λεκές από άγνωστη προέλευση στα ρούχα – Πώς να τον αφαιρέσετε

  • Αμμωνία οικιακής χρήσης
  • Απορρυπαντικό ρούχων με ένζυμα
  • Υγρό πιάτων
  • Αφαίρεση λεκέ με οξυζενέ
Tips για μαμάδες: Λεκές από άγνωστη προέλευση στα ρούχα – Πώς να τον αφαιρέσετε

Την ώρα που βάζετε τα ρούχα στο πλυντήριο ή τα σιδερώνετε διαπιστώνετε ότι υπάρχει ένας λεκές άγνωστης προέλευσης.

Δεν σας θυμίζει κάτι, ούτε μπορείτε να καταλάβετε από τι προκλήθηκε ή πόσες μέρες πριν.

Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Εάν δεν ξέρετε τι είναι ο λεκές, ξεπλύνετε ή μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό πριν εφαρμόσετε κάποιο καθαριστικό. Αν εντοπίσατε το λεκέ ενώ το ρούχο έχει πλυθεί, αποφύγετε να το βάλετε στο στεγνωτήριο καθώς ο λεκές δύσκολα θα φύγει.

lekes agnostis proelevsis

Τρόποι αφαίρεσης λεκέ άγνωστης προέλευσης

Αμμωνία οικιακής χρήσης

Αναμείξτε ένα μέρος αμμωνίας σε οκτώ μερίδες νερού. Εφαρμόστε απευθείας στον λεκέ και αφήστε το μείγμα να δράσει για οκτώ ώρες. Στη συνέχεια, πλύντε το ρούχο χωριστά από τα υπόλοιπα.

Απορρυπαντικό ρούχων με ένζυμα

Τα ένζυμα στο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων βοηθούν στην αφαίρεση λεκέδων με βάση την πρωτεΐνη, όπως το αίμα και η σοκολάτα, και συχνά είναι αρκετά αποτελεσματικά σε άγνωστους λεκέδες. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό ρούχων που περιέχει ένζυμα σε ένα φλιτζάνι νερό.
Απλώστε το διάλυμα στην περιοχή του λεκέ μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά. Πλύνετε ως συνήθως στην πιο υψηλή θερμοκρασία που αντέχει το ρούχο.

lekes agnostis proelevsis1

Υγρό πιάτων

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και ένα φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε στον άγνωστο λεκέ. Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο στο στο πλυντήριο.

Αφαίρεση λεκέ με οξυζενέ

Δεν απαιτείται ανάμειξη εδώ. Απλά χρησιμοποιήστε 3% αδιάλυτο οξυζενέ απευθείας στον άγνωστο λεκέ. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε απαλά το λεκέ στο ύφασμα, και μετά από 5- 10 λεπτά πλύντε το ρούχο με απορρυπαντικό.
Προσοχή με το οξυζενέ. Ορισμένα ρούχα είναι ευαίσθητα και μπορεί να ξεβάψουν στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Πηγή: clean-organized-family-home.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved