Tips για μαμάδες: Λεκές από κρασί σε τραπεζομάντηλο - Πώς να τον αφαιρέσετε

  • Πώς να αφαιρέσετε το κόκκινο κρασί από το τραπεζομάντηλο
  • Τρόποι να αφαιρέσετε το κρασί
Tips για μαμάδες: Λεκές από κρασί σε τραπεζομάντηλο - Πώς να τον αφαιρέσετε
pexels.com / Mathilde Langevin

Ο λεκές από κρασί είναι ο πιο συνηθισμένος μετά το γιορτινό τραπέζι. Αν μάλιστα το τραπεζομάντηλο είναι λευκό ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι έντονος και αρκετά δύσκολος αν δεν αφαιρεθεί αμέσως.

Τρεις τρόποι να αφαιρέσετε το κόκκινο κρασί

Με αλάτι

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα. Μόλις χυθεί το κόκκινο κρασί σκουπίστε τον λεκέ με μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε όλο το περιττό κρασί.
  • Δεύτερον, καλύψτε το λεκέ με μπόλικο αλάτι.
  • Αφήστε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς.

Σημαντικό : Λάβετε υπόψη ότι το επιτραπέζιο αλάτι είναι αρκετά σκληρό οπότε μπορεί να επηρεάσει το λινό ύφασμα. Επομένως χρειάζεται προσοχή.

Με βραστό νερό

Βράστε νερό και ρίξτε ακριβώς πάνω από τον λεκέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απορρυπαντικό πιάτων στη συνέχεια για να απομακρύνετε πλήρως τυχόν υπολείμματα του λεκέ.

lekes apo krasi

Με λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι γνωστό για την εξουδετέρωση των χρωστικών του κόκκινου χρώματος.Ρίξτε λίγο ξίδι απευθείας στο σημείο του κόκκινου κρασιού. Στη συνέχεια, πιέστε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων στην ίδια περιοχή και τρίψτε το απαλά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και πλύντε το στο πλυντήριο σε κανονική πλύση.
Είναι σημαντικό πριν εφαρμόσετε μία από τις παραπάνω μεθόδους, να τσεκάρετε την ετικέτα του τραπεζομάντηλου.

lekes apo krasi2

φώτο: pexels.com / Polina Tankilevitch

Συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιτυχή αφαίρεση των λεκέδων από κόκκινο κρασί

  • Όσο μεγαλώνει ο λεκές τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί. Οι φρέσκοι λεκέδες που παρατηρούνται αμέσως αφαιρούνται ευκολότερα.
  • Εάν τρώτε κάπου έξω με τους φίλους ή την οικογένειά σας και το κόκκινο κρασί έχει χυθεί κατά λάθος στο πουκάμισό σας - αναζητήστε σαπούνι πιάτων! Το απλό μείγμα σαπουνιού πιάτων και κρύου νερού μπορεί να απομακρύνει το λεκέ.
  • Εάν ο λεκές δεν είναι φρέσκος, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε πάνω από μία φορά για να τον αφαιρέσετε.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε με τα απορρυπαντικά ρούχων που περιέχουν ένζυμα, καθώς η υπερβολική ποσότητα μπορεί να βλάψει το φυσικό λινό ύφασμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved