Λεκές από αυγό: Έτσι θα τον εξαφανίσετε

Δείτε πώς φεύγει από τα ρούχα ο λεκές από αυγό.

Λεκές από αυγό: Έτσι θα τον εξαφανίσετε

Ο λεκές από αυγό, είναι πολύ συχνός όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Δεν είναι όμως μόνο δύσκολος αλλά και αρκετά ...ενοχλητικός λόγω της δυσάρεστης οσμής που αφήνει στα ρούχα.

Υπάρχει όμως τρόπος να απαλλαγείτε και από τα δύο ( κι από τον λεκέ και την οσμή).

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους λεκέδες, όσο πιο γρήγορα τον αφαιρέσετε τόσο πιο εύκολα θα φύγει.

Κουτάλι

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αυγό, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό απορροφητικό πανί για να σκουπίσετε το λεκέ και να απομακρύνετε τυχόν υγρά υπολείμματα του αυγού.

Σφουγγάρι με κρύο νερό

Για να μουλιάσει ο λεκές και να εξαφανιστεί ταμπονάρετε το σημείο με ένα σφουγγάρι με κρύο νερό. Περιμένετε έως και πέντε λεπτά πριν προσπαθήσετε να το καθαρίσετε με άφθονο νερό.

ayga

Υγρό απορρυπαντικό

Εάν ο λεκές στεγνώσει στο ύφασμα, ίσως χρειαστεί να τον τρίψετε με λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ή σαπούνι πιάτων.

Μουλιάστε σε κρύο νερό

Βυθίστε το λεκέ του αυγού σε κρύο νερό και τρίψτε μέχρι ο λεκές να μαλακώσει και να αρχισει να διαλύεται. Ξεπλύνετε καλά τα ρούχο. Δοκιμάστε να το μουλιάσετε για τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά αν λεκές δεν έχει φύγει.

Ελέγξτε και επαναλάβετε. Μετά το μούλιασμα, ελέγξτε το ύφασμα για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλοι οι λεκέδες. Είναι μια ιδέα να αφήσετε τα ρούχα να στεγνώσουν στον αέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κανένα κίτρινο υπόλειμμα όταν το ύφασμα είναι στεγνό.

Συμβουλή

Το μούλιασμα είναι το κλειδί για την απομάκρυνση των αποξηραμένων και σκληρών λεκέδων φρέσκου αυγού. Μην φοβάστε να αφήσετε το ύφασμα να μουλιάσει για έως 30 έως 45 λεπτά (ή ακόμα περισσότερο) .

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved