Λεκές από αίμα στα ρούχα: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τον αφαιρέσετε

Πώς φεύγει ο λεκές από αίμα που έχει στεγνώσει.

Λεκές από αίμα στα ρούχα: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τον αφαιρέσετε

Ο λεκές από αίμα θεωρείται από τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες.Αν μάλιστα το αίμα στεγνώσει και δεν αφαιρεθεί άμεσα, υπάρχει περίπτωση να αφήσει μόνιμη σκιά στο ρούχο.

Είτε ο λεκές αίματος προέρχεται από τραυματισμό ή από την περίοδό σας απαιτείται η ίδια διαδικασία καθαρισμού.

Πριν επιχειρήσετε την αφαίρεση του λεκέ, ελέγξτε τις ετικέτες στα ρούχα για να βεβαιωθείτε ότι η λεύκανση δεν θα αποχρωματίσει ή θα καταστρέψει το ύφασμα.

Πώς να βγάλετε αίμα από ρούχα

Νερό

Όπως και οι περισσότεροι άλλοι λεκέδες, το αίμα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί όταν είναι φρέσκο.Βυθίστε το λεκέ σε κρύο νερό το συντομότερο δυνατό. Εάν ο λεκές είναι εξαιρετικά φρέσκος, τοποθετήστε τον κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να ξεπλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα. Προσοχή, ρίξτε νερό μόνο στο σημείο του λεκέ, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί.

Σαπούνι

Περάστε το λεκέ με πράσινο σαπούνι και νερό. Αν δεν έχετε σαπούνι, χρησιμοποιείστε υγρό απορρυπαντικό. Τρίψτε το λεκέ γρήγορα και ξεπλύνετε τον. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές.

Αλάτι

Φτιάξτε μια πάστα από αλάτι και νερό και αφού ξεπλύνετε πρώτα το λεκέ, τρίψτε τον καλά. Ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλάτι.

Ασπιρίνη ή μαγειρική σόδα

Η ασπιρίνη και η μαγειρική σόδα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση των λεκέδων αίματος. Όσον αφορά την ασπιρίνη, θρυμματίστε μερικά δισκία και αναμίξτε τη σκόνη με νερό για να σχηματίσετε μια πάστα που μπορεί να εφαρμοστεί στο λεκέ. Το ίδιο πράγμα μπορείτε να κάνετε και με τη μαγειρική σόδα. Αφήστε την πάστα για τουλάχιστον 30 λεπτά στο λεκέ ή ένα βράδυ και στη συνέχεια ξεπλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved