Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από νερό στα έπιπλα

  • Λεκές από νερό στα έπιπλα
  • Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από νερό στα έπιπλα
  • Απορρυπαντικό πιάτων
  • Οδοντόπαστα με μαγειρική σόδα
 
Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από νερό στα έπιπλα

Από τους πιο συχνούς λεκέδες σε έναν καναπέ είναι αυτός από νερό. Θεωρητικά ανήκει στους πιο εύκολους λεκέδες καθώς δεν είναι έντονος και φεύγει άμεσα αρκεί να τον σκουπίσετε άμεσα.

‘Η μήπως όχι;

Λεκές από νερό στα έπιπλα

Ανάλογα με το είδος του υφάσματος του καναπέ, το νερό μπορεί να αφήσει ορατούς λεκέδες.

Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα υλικά δεν αντιδρούν καλά στο νερό και αποχρωματίζονται. Συχνότερα, ωστόσο, οι λεκέδες μπορεί να προκληθούν από τα μέταλλα ή τη βρωμιά στο ίδιο το νερό. Γι΄αυτό και η αφαίρεση λεκέδων νερού σε έναν υφασμάτινο καναπέ τη στιγμή που θα χυθεί κάτι θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από νερό στα έπιπλα

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε απορρυπαντικό ή αρχίσετε να τρίβετε, αναζητήστε τις οδηγίες καθαρισμού που αναγράφονται στην ετικέτα.

Στους περισσότερους υφασμάτινους καναπέδες η ετικέτα βρίσκεται είτε στην κάτω πλευρά του καναπέ είτε κάτω από την αντικραδασμική προστασία. Ακόμα κι αν η ετικέτα του καναπέ σας δεν περιέχει οδηγίες καθαρισμού, θα αναφέρει το υλικό οπότε θα γνωρίζετε τι πρέπει να αποφύγετε.

aporrypnantiko piata

Απορρυπαντικό πιάτων

Ξεκινήστε με ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό πιάτων αναμεμειγμένο με νερό για να αφαιρέσετε απαλά τον λεκέ από το ύφασμα. Ταμπονάρετε λίγο το λεκέ στον καναπέ και τρίψτε απαλά με ένα πανί με μικροΐνες.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ξίδι με νερό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν είναι πολύ βαρύ. Μόλις ψεκάσετε, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό σφουγγάρι ή πανί για να τρίψετε απαλά το λεκιασμένο σημείο μέχρι να δείτε βελτίωση.

Αφού τελειώσετε, τοποθετήστε ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τυχόν υγρό που θα έχει απομείνει. Εάν ο καναπές σας μπορεί να αντέξει τη ζέστη, μπορείτε ακόμη και να τον στεγνώσετε με πιστολάκι για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

odontokrema

Οδοντόπαστα με μαγειρική σόδα

Ένας άλλος τρόπος να απομακρύνετε το λεκέ από νερό είναι να φτιάξετε ένα μείγμα οδοντόπαστας και μαγειρικής σόδας. Τρίψτε ελαφρά με το μείγμα το λεκέ χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί ( όχι πολύ υγρό). Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα μαλακό στεγνό πανί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved