Tips για μαμάδες: Αφαιρέστε λεκέδες χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα, κέτσαπ, ξίδι

  • Αφαιρέστε συχνούς λεκέδες με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.
  • Ποιος λεκές φεύγει με οδοντόκρεμα
  • Ποιος λεκές φεύγει με μαγειρική σόδα
  • Ποιος λεκές φεύγει με κέτσαπ
Tips για μαμάδες: Αφαιρέστε λεκέδες χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα, κέτσαπ, ξίδι

Πάντα υπάρχουν λεκέδες που είναι πιο δύσκολοι και σας ταλαιπωρούν. Με τα κατάλληλα υλικά όμως, που τα περισσότερα τα έχετε στην κουζίνα, θα δείτε το μπάνιο, τα κουζινικά σας, την κρεβατοκάμαρά σας να λάμπουν.

Ακολουθούν οικονομικές λύσεις καθαρισμού που θα σας ...λύσουν τα χέρια

Μπάνιο

Στο νιπτήρα του μπάνιου όπως και στη ντουζιέρα συσσωρεύονται άλατα αλλά και υγρασία. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην τρίβετε κάθε τρεις και λίγο χωρίς αποτέλεσμα: αναμείξτε σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού μια μικρή ποσότητα τύπου cola και προσθέστε λίγη οδοντόκρεμα. Ανακινείστε καλά και ψεκάστε. Αφήστε για μερικά λεπτά μέχρι να δράσει το υλικό και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι.

kathariotita stromatos

Στρώμα

Συχνά στο στρώμα του κρεβατιού σχηματίζονται λεκέδες από τον ιδρώτα . Καθαρίστε τον έναν συνδυασμό μαγειρικής σόδας, ξιδιού και υγρού σαπουνιού πιάτων. Ανακατέψτε τα σε ένα μπουκάλι ψεκάστε τη λεκιασμένη περιοχή, τρίψτε την με ένα σφουγγάρι και αφήστε το λεκέ να στεγνώσει.

Ξύλινες επιφάνειες

Αφαιρέστε τα σημάδια και τους λεκέδες στις ξύλινες επιφάνειες ( τραπεζάκι σαλονιού, τραπεζαρία), με μαγιονέζα. Απλώστε την, τρίψτε με ένα πανί κυκλικά και στη συνέχεια περάστε ξανά το σημείο με ένα καθαρό χαρτί.

Σκουριά

Η κέτσαπ μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σκουριά που εμφανίζεται σε μεταλλικές επιφάνειες. Ρίξτε μια ποσότητα και τρίψτε απαλά μέχρι ν΄αρχίσει να καθαρίζει το σημείο. Πιθανόν να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία, περισσότερες φορές από μία.

pos tha katharisete toixous kai tapetsaries

Μπογιές στον τοίχο

Πολλές φορές τα παιδιά βρίσκουν εξαιρετικά συναρπαστικό να ζωγραφίζουν τους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών! Με τη θερμότητα τα χρώματα θα μαλακώσουν και θα βγουν πιο εύκολα

Αυτές κι άλλες έξυπνες και πρακτικές ιδέες καθαρισμού μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved