Tips για μαμάδες: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα;

  • Τα τζάμια και τα γυάλινα σκεύη
  • Τα αλουμίνια
  • Την κεραμική εστία
  • Το μάρμαρο
  • Τις ξύλινες επιφάνειες
  • Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα και σκεύη
Tips για μαμάδες: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα;

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις πολλές και διαφορετικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα του σπιτιού, στο πλύσιμο των ρούχων, στην περιποίηση της επιδερμίδας. Tα tips καθαριότητας που μας γλιτώνουν κόπο, χρόνο και χρήματα είναι από τα αγαπημένα μας, σημαντικό όμως είναι να ξέρουμε και τι ΔΕΝ πρέπει να καθαρίζουμε με μαγειρική σόδα.

Τι δεν πρέπει να καθαρίζουμε με μαγειρική σόδα, λοιπόν;

Τα τζάμια και τα γυάλινα σκεύη

Η μαγειρική σόδα είναι ένα λειαντικό καθαριστικό και υπάρχει πιθανότητα να χαράξει τα τζάμια ή τα γυάλινα σκεύη σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φυσικό υλικό για τέτοιες επιφάνειες, μπορείτε να δοκιμάσετε το ξύδι.

Τα αλουμίνια

Γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα σε κατσαρόλες και τηγάνια, το σημαντικό όμως να τα ξεπλένετε αμέσως μετά. «Η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του αλουμινίου» αναφέρει ο Jack Prenter. «Η εκτεταμένη επαφή ενδέχεται να προκαλέσει οξείδωση και να αλλοιώσει το χρώμα των σκευών».

Την κεραμική εστία

Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετική για το καθάρισμα εστιών αλλά καλό είναι να την αποφεύγετε στις κεραμικές επιφάνειες, καθώς μπορεί εύκολα να τις χαράξει και να δημιουργήσει μία λευκή μεμβράνη που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.

kouzina keramiki estia

Tο μάρμαρο

Η συχνή χρήση μαγειρικής σόδας σε μαρμάρινες επιφάνειες ενδέχεται να αφήσουν χαρακιές και να προκαλέσουν μόνιμες φθορές.

Tις ξύλινες επιφάνειες

Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά δυνατή για τις ξύλινες επιφάνειες. Μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα και τα διάφορα προστατευτικά βερνίκια ή τα βερνίκια αδιαβροχοποίησης.

Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα και σκεύη

Αποφύγετε τη χρήση μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε τα επιχρυσωμένα κοσμήματά σας ή τα σκεύη με χρυσές λεπτομέρειες όπως πιάτα και ποτήρια. Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά δυνατή και ενδέχεται να καταστρέψει την επιχρύσωση.

Με πληροφορίες από tasteofhome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved