Έντεκα χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει (vid)

Αυτά τα tips δεν αφορούν μόνο στην καθαριότητα.

Έντεκα χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει (vid)

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας δεν περιορίζονται μόνο στην κουζίνα. Αυτό το τόσο απλό και φθηνό συστατικό μπορεί να απομακρύνει τις δυσάρεστε οσμές και λεκέδες, να κάνει το χαμόγελό μας πιο αστραφτερό, να εξαλείψει τον ιδρώτα.

Δεν είναι όμως οι μοναδικές ιδιότητες που έχει. Δείτε σε τι μπορεί να βοηθήσει.

Δυσπεψία

Η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο για να αντιμετωπίσει όξινη δυσπεψία και καούρα. Προσθέστε 1/4 κουταλιού του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Αν τα συμπτώματα δυσπεψίας και καούρας δεν υποχωρήσουν μετά από λίγες μέρες, συμβουλευτείτε γιατρό. Αν παίρνετε φάρμακα, πρέπει να περάσουν δύο ώρες από τη λήψη τους για να πάρετε μαγειρική σόδα, καθώς επιβραδύνει το βαθμό απορρόφησης των φαρμάκων στο στομάχι. Μην τη δίνετε σε παιδιά κάτω των 6 ετών, εκτός και αν σας το έχει πει ο παιδίατρος.

Τσιμπήματα εντόμων

Παρότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται καθημερινά στο δέρμα, μπορεί να απαλύνει την ερυθρότητα, τη φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλείται από το τσίμπημα εντόμων. Πολλές μη συνταγογραφούμενες κρέμες περιέχουν μαγειρική σόδα. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με ένα μέρος μαγειρικής σόδας και τρία μέρη νερού και να την τοποθετήσετε στο δερματικό εξάνθημα.

baking soda

Άφθες στο στόμα

Επειδή το αίτιο των αφθών εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο, αποτελεσματική αγωγή η οποία να τις θεραπεύει για πάντα δεν υπάρχει. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με την αλόη καταπραϋνει τον πόνο από τια άφθες. Κάντε χρήση του χυμού αλόης για να καθαρίσετε το στόμα σας. Αφού ξεπλύνετε με νερό, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα απευθείας επάνω στην άφθα.

Κοκκινίλες

Η μαγειρική σόδα βοηθά να υποχωρήσει η κοκκινίλα, η φαγούρα και η αίσθηση τραβήγματος του δέρματος που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Επειδή πολλά προϊόντα για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων δεν περιέχουν μαγειρική σόδα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πάστα από μαγειρική σόδα ή να κάνετε αφρόλουτρο ρίχνοντας λίγη μαγειρική σόδα στη μπανιέρα.

Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόδα στο βίντεο ποτυ ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved