5 υλικά που δεν ξέρατε ότι μπορούν να καθαρίσουν το ξύλο

Ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε διάφορα οικιακά καθαριστικά με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

5 υλικά που δεν ξέρατε ότι μπορούν να καθαρίσουν το ξύλο

Γνωρίζετε όμως πως η μπύρα, το τσάι, το ξίδι και το καλαμποκάλευρο μπορούν να καθαρίσουν το ξύλο; Εδώ είναι τα πέντε αγαπημένα καθημερινά υλικά που σίγουρα δεν μαντεύατε ότι μπορούν να κάνουν το ξύλινο δάπεδο και τα έπιπλα σας να λάμπουν.

Μπίρα
Η μπύρα είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό για τα ξύλινα έπιπλα. Την επόμενη φορά που θα σας περισσέψει λίγη μπίρα μην την πετάξετε. Βρέξτε ένα μαλακό πανί και σκουπίστε τα ξύλινα έπιπλά σας. Περάστε τα με ένα στεγνό και δείτε πώς λάμπουν!

Τσάι
Βάλτε 1 κιλό βραστού νερό σε έναν κουβά και βάλτε μέσα πολλά σακουλάκια μαύρου τσαγιού. Αφήστε τα σακουλάκια στο νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα. Βρέξτε με το μείγμα ένα πανί και τρίψτε το στο ξύλινο πάτωμα. Όταν στεγνώνει σφουγγαρίστε το πάτωμα με καθαρό νερό.

Καλαμποκάλευρο
Η υπερβολική στιλπνότητα μπορεί να αφήσει ένα θαμπό φινίρισμα στα ξύλινα έπιπλα. Για να το αφαιρέσετε, ψεκάστε με άμυλο καλαμποκιού (καλαμποκάλευρο – κορν φλάουρ) τα ξύλινα έπιπλα σας και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα μαλακό πανί!

Μωρομάντηλα
Χρησιμοποιήστε μωρομάντηλα για να απομακρύνετε τις σκόνες από τις ξύλινες επιφάνειες. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

DIY Καθαριστικό ξύλου
Αναμίξτε 3 μέρη φυτικού ελαίου με 1 μέρος λευκό ξύδι σε μια φιάλη ψεκασμού και εφαρμόστε το μίγμα πάνω στο έπιπλο. Σκουπίστε το με ένα πανί. Τα παλιά σας ξύλινα έπιπλα θα ξαναβρούν τη λάμψη τους.

Πηγή: Quickanddirtytips

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved