Tips για μαμάδες: Φροντίστε τα φυτά και τον κήπο με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ακόμα και στον κήπο.

Tips για μαμάδες: Φροντίστε τα φυτά και τον κήπο με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα, αυτό το τόσο απλό και φθηνό συστατικό, έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να απομακρύνει τις δυσάρεστε οσμές και τους λεκέδες, να κάνει το χαμόγελό μας πιο αστραφτερό, να εξαλείψει τον ιδρώτα, να κάνει πεντακάθαρο το φούρνο σας.

Γνωρίζατε όμως ότι είναι αποτελεσματική και στη φροντίδα των φυτών; Συγκεκριμένα η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική στη:

  • Θεραπεία μυκήτων και άλλων ασθενειών
  • Ως φυσικό καθαριστικό εξωτερικού χώρου
  • Ως αποσμητικό εργαλείων κήπου
  • Ως εντομοαπωθητικό
  • Αναζωογόνηση των φυτών και των λουλουδιών

Μαγειρική σόδα για μύκητες

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που προσβάλλουν τόσο τα λουλούδια όσο και τα φυτά, όπως είναι οι μύκητες. Εάν συμβεί αυτό, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα .

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας λαδιού για γεωργική χρήση
  • 4 λίτρα νερό

Εκτέλεση

Σε ένα ψεκαστήρα, αναμείξτε όλα τα υλικά και ψεκάστε τα σημεία του φυτού με μύκητες. Είναι σημαντικό να ψεκάσετε και τα κάτω φύλλα για να έχετε σωστό αποτέλεσμα.



Μύκητες σε τριαντάφυλλα

Η μαγειρική σόδα μειώνει τις επιπτώσεις των μυκητιακών ασθενειών στα περισσότερα φυτά.Ανακατέψτε 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα γαλόνι νερού και ψεκάστε τα φυτά. Χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα και στα τριαντάφυλλα (για μύκητες μαύρης κηλίδας) και επίσης σε σταφύλια και αμπέλια όταν αρχίσει να εμφανίζεται ο καρπός.

Μαγειρική σόδα για καθαρισμό επίπλων κήπου

Η υγρασία αλλά και ο ήλιος καταστρέφουν τα ξύλινα έπιπλα κήπου κάνοντας τα να φαίνονται ξεθωριασμένα. Η σόδα μπορεί να σας βοηθήσει.Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πλυσίματος πιάτων και ένα γαλόνι ζεστό νερό. Τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι και στεγνώστε τα καλά. Η διαφορά θα είναι εμφανής.

Πηγή: thegardeningcook.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved