Φλορίντα Πετρουτσέλι: Της έβαψε τα νύχια η κόρη της και ιδού το αποτέλεσμα

Η Μαίρη έβαλε όλη της την ….τέχνη.

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Της έβαψε τα νύχια η κόρη της και ιδού το αποτέλεσμα

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι πέρασε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά της. Καθώς τις καθημερινές ο χρόνος είναι λιγότερος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η γνωστή παρουσιάστρια φροντίζει να κάνει πράγματα με τον γιο και την κόρη της τα Σαββατοκύριακα, που είναι πιο χαλαρή.

Όπως λοιπόν μας "ενημέρωσε" μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, το πρόγραμμα με την Μαίρη, το Σκ που μας πέρασε περιλάμβανε και μανικιούρ!

Η γνωστή παρουσιάστρια άφησε την κόρη της να της βάψει τα νύχια και φυσικά η μικρή δεν έχασε την ευκαιρία. Πήρε το αγαπημένο της μανό και περιποιήθηκε τα νύχια της μαμάς της, με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

«Επιτέλους βρήκα κι εγώ λίγο χρόνο να κάνω μανικιούρ», σχολίασε με χιούμορ η όμορφη μαμά.

florida me kori 5

Πόσο επικίνδυνα είναι τα βαμμένα νύχια για τα παιδιά;

Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο μεταξύ κοριτσιών πολύ μικρής ηλικίας είναι να έχουν βαμμένα τα νύχια τους και το πιο επικίνδυνο σημείο είναι πως για το σκοπό της βαφής έχουν χρησιμοποιηθεί βερνίκια νυχιών ενηλίκων και όχι παιδικοί μαρκαδόροι ζωγραφικής.

Οι γονείς συχνά υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των παιδιών, υποχωρούν και τους βάφουν τα νύχια, χωρίς να αναλογιστούν ιδιαίτερα την ύπαρξη βλαβερών συνεπειών.
Βάψιμο νυχιών - Βλαβερές συνέπειες για τα παιδιά

Τα συστατικά που περιέχονται στα βερνίκια αποτελούν επικίνδυνες τοξικές χημικές ουσίες, κατασκευασμένες εξολοκλήρου με συνθετικό τρόπο. Σύμφωνα μάλιστα με την παιδίατρο Μαριαλένα Κυριακάκου, τις περισσότερες φορές η βλαβερή επίδραση των βερνικιών δεν φαίνεται, δεν είναι όμως μικρή η πιθανότητα πρόκλησης και εκδήλωσης αλλεργικής αντίδρασης άμεσου τύπου.

Επιπλέον, οι γονείς θα πρέπει να αντιληφθούν πως ο παιδικός οργανισμός βρίσκεται σε μία διαρκή ανάπτυξη, με πολύ μεγαλύτερες σωματικές ανάγκες για θρεπτικά συστατικά, νερό και οξυγόνο ανά κιλό βάρους, συγκριτικά με έναν ενήλικα. Έτσι, ο παιδικός οργανισμός απορροφά πολύ πιο γρήγορα, μέχρι και 5 φορές περισσότερο, τοξικές ουσίες που περιέχονται στο περιβάλλον και στις τροφές, καθώς αυτές απορροφώνται με τον ίδιο ρυθμό όπως τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, αφού δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση. Την ίδια στιγμή το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού εξακολουθεί να είναι υπό ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι μηχανισμοί άμυνας να μην επαρκούν.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί πώς έβαψε η μικρή Μαίρη τα νύχια της μαμάς της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved