Φλορίντα Πετρουτσέλι: Μία μικρή μπαλαρίνα η κόρη της (εικόνες)

  • Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η παρουσιάστρια στο Instagram
  • Ποια τα οφέλη του μπαλέτου για τα παιδιά;
Φλορίντα Πετρουτσέλι: Μία μικρή μπαλαρίνα η κόρη της (εικόνες)

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι έκανε ένα δυναμικό come back στην τηλεόραση φέτος και από την αρχή της σεζόν τη βλέπουμε στην εκπομπή «Μega Καλημέρα», στο πλευρό της Ελεονώρας Μελέτη.

Η οικογένειά της παραμένει βέβαια για αυτήν πρώτη προτεραιότητα, και όπως είχε πει και στη Δέσποινα Καμπούρη μιλώντας στην κάμερα του «Πάμε Δανάη», φροντίζει να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με τα δύο της παιδιά.

florindu

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Φωτογράφισε την κόρη της στο μάθημα μπαλέτου

Μία νέα φωτογραφία της κόρης της δημοσίευσε χθες η παρουσιάστρια. Η Μαίρη Γούτου είναι τριών ετών και έχει ξεκινήσει μπαλέτο. Η Φλορίντα Πετρουτσέλι τη φωτογράφισε στη σχολή χορού με τις πουέντ, το καλσόν και το ροζ κορμάκι της να κάθετε οκλαδόν στο ξύλινο πάτωμα.

kori mpalarina florida

«Όμορφή μου μπαλαρίνα» σχολιάζει η παρουσιάστρια στο Instagram Story της και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε ότι είναι μία υπέροχη φωτογραφία.

Μπαλέτο: Ποια τα οφέλη για τα παιδιά;

Το μπαλέτο είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής δραστηριότητα για τα παιδιά, από την μικρή τους ακόμα ηλικία. Τα οφέλη για τη σωματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη είναι πολλά:

  • Εκγύμναση σώματος - Το μπαλέτο ενισχύει την ευελιξία του σώματος και γυμνάζει του μύες. Το παιδί αποκτά τον απόλυτο έλεγχο του σώματός του και αποκτά σωστή στάση σώματος από τη μικρή του ηλικία.
  • Πειθαρχία - Χαρακτηριστικό του μπαλέτου είναι ότι χρειάζεται τρομερή πειθαρχία και συγκέντρωση. Το παιδί που κάνει μπαλέτο μαθαίνει να ακούει τις οδηγίες της δασκάλας του, να τις ακολουθεί και μαθαίνει να πειθαρχεί πρώτα από όλα στον ίδιο του τον εαυτό.
  • Αυτοπεποίθηση - Γενικά με τον χορό, τα παιδιά εξοικειώνονται με την έκθεση σε τρίτους στις παραστάσεις που δίνουν. Μαθαίνουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους, εφόδια σημαντικά για όλη τους τη ζωή.
  • Έκφραση και εκτόνωση - Το μπαλέτο είναι τέχνη και όπως κάθε μορφή τέχνης, βοηθάει αυτό που ασχολείται με αυτήν να εκφράσει τα συναισθήματά του και να εκτονωθεί.
  • Διαχείριση άγχους - Η εκτόνωση που αναφέρουμε και παραπάνω, έτσι και αλλιώς βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους. Επιπλέον όμως, στα μαθήματα του μπαλέτου τα παιδιά επικεντρώνονται στη μουσική, τις κινήσεις και τη χορογραφία και "δραπετεύουν" από το άγχος της καθημερινότητας.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Φλορίντα Πετρουτσέλι με τα παιδιά της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved