Φλορίντα Πετρουτσέλι: Μας δείχνει τι παίρνει μαζί της στο σχολείο η μικρή Μαίρη

Πραγματικά δεν πάει ο νους σας.

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Μας δείχνει τι παίρνει μαζί της στο σχολείο η μικρή Μαίρη

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν βρίσκει την Φλορίντα Πετρουτσέλι στην εκπομπή « Μega Kαλημέρα» που παρουσιάζει η Ελεονώρα Μελέτη.

Πλέον δεν είναι τα πρωινά στο σπίτι όταν ξυπνούν τα παιδιά της, ωστόσο είναι μαζί τους όλη την υπόλοιπη ημέρα.

« Με πονάει λίγο που δεν θα ξαναξυπνάω τα παιδιά εγώ. Θέλω όσο μπορώ να περνώ δημιουργικό χρόνο μαζί τους», είχε πει μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την Δέσποινα Καμπούρη.

Η κόρη της Μαίρη είναι τριών χρονών και ο γιος της Κωνσταντής, περίπου 1,5 ετών. Φέτος, για πρώτη φορά, η Μαίρη ξεκίνησε παιδικό σταθμό και η χαρά της είναι μεγάλη.

florindu

Παιδικός σταθμός και κοινωνικοποίηση παιδιού

Η ένταξη του παιδιού σε ένα σχολικό περιβάλλον όπως αυτό του παιδικού σταθμού, θεωρείται απαραίτητη για την ανάπτυξή του σύμφωνα με τους ειδικούς, είτε αυτή γίνεται στην ηλικία των 2-3 ετών όπως συστήνουν οι περισσότεροι, είτε αργότερα, στην ηλικία των 4.

Τα οφέλη είναι πολλά. Πρώτα από όλα, σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του παιδικού σταθμού το παιδί λαμβάνει πλήθος ερεθισμάτων και μπορεί να αναπτύξει με πιο γρήγορους ρυθμούς διάφορες δεξιότητές του. Επιπλέον, για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός περιβάλλοντος οικογένειας, κάτι το οποίο βοηθά το ίδιο να γίνει πιο ανεξάρτητο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι στον παιδικό σταθμό το παιδί έχει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί αλλά και να «δουλέψει» τις σχέσεις με τους γύρω του.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδί σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του παιδικού σταθμού με δασκάλους και συνομήλικα παιδιά, μαθαίνει να μοιράζεται, να συνεργάζεται, να ακούει, να έχει τρόπους και να σέβεται τον διπλανό του.

Η μικρή Μαίρη λοιπόν πηγαίνει καθημερινά στον παιδικό έχοντας μαζί την …σχολική της τσάντα. Και μπορεί ακόμα να μην είναι γεμάτη βιβλία όμως εκείνη έχει βρει τι να παίρνει μαζί της. Και δεν είναι άλλο από το αγαπημένο της στέμμα!

Δείτε πόσο εντυπωσιακή είναι αυτή η στέκα- στέμμα στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved