Γεωργία Αβασκαντήρα: Έφτιαξε το σνακ που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά

Νόστιμη και αφράτη focaccia με πολλά χρώματα και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Γεωργία Αβασκαντήρα: Έφτιαξε το σνακ που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά

"Η μαγειρική είναι τέχνη" αναφέρει στην ανάρτησή της η Γεωργία Αβασκαντήρα και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Η χορογράφος έχει αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό στα social media και έχει ξεχωρίσει για το στιλ και την αισθητική της, όχι μόνο σε σχέση με τη διακόσμηση ή το ντύσιμο, αλλά και στο φαγητό.

Η Γεωργία Αβασκαντήρα σε πρόσαφατη ανάρτησή της μας έδειξε τη φωτεινή, retro κουζίνα της και τη χρωματιστή focaccia που έφτιαξε με τα χεράκια της.

focaccia avaskantira 3

Αυτό βέβαια που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το styling της focaccia η οποία έχει μετατραπεί σε καμβά πάνω στον οποίο η χορογράφος έχει σχηματίσει λουλούδια με λαχανικά και μυρωδικά.

focaccia avaskantira 4

Το σνακ που θα αγαπήσει κάθε παιδί

Κι όμως, το παραπάνω σνακ συνδυάζει όλα όσα αναζητά ένα παιδί στο φαγητό του. Έχει ψωμένια γεύση και υφή (ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για ψωμί σε οποιαδήποτε παραλλαγή του;) και εντυπωσιακή εμφάνιση που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Plus, είναι μία εξαιρετικη ιδέα για τα παιδιά που δεν τρώνε με ευκολία τα λαχανικά τους.

Η συνταγή για focaccia με λαχανικά

Στο παρελθόν σας είχαμε δείξει μία αντίστοιχη συνταγή και η ανάρτηση της Γεωργίας Αβασκαντήρας ήταν η αφορμή για να την ξαναθυμηθούμε. Tα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία παρασκευής της, βάζοντας τα υλικά επάνω στη ζύμη ή και απλώνοντας τη ζύμη με τα δάχτυλά τους απ' άκρη σ' άκρη του ταψιού.

Για τα να φτιάξετε τη focaccia με τα λαχανικά θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. νερό, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Λαχανικά κομμένα σε ροδέλες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και πράσινες πιπεριές, ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες, φύλλα μαϊντανού, κρεμμύδια, μαύρες ελιές, φουντίτσες μπρόκολου)

Εκτελεση:

Φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη για 5-10 λεπτά να φουσκώσει σε ένα λαδωμένο μπολ. Έπειτα σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει ή σε ένα ταψί που θα στρώσετε μια λαδόκολλα απλώστε τη ζύμη. Σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.

Πατήστε τη ζύμη με τα δάχτυλα για να κάνετε βαθουλώματα και έπειτα διακοσμήστε με ό,τι λαχανικά θέλετε. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε ό,τι σχήματα σας αρέσουν. Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες που θα σας εμπνεύσουν, ακόμα και μερικές χριστουγεννιάτικες όπως η παρακάτω.

focaccia avaskantira 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / healthymumway

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved