Γεωργία Αβασκαντήρα: Απίθανο το βρεφικό δωμάτιο του γιου της (εικόνες)

  • Το παιδικό δωμάτιο του γιου του Γιώργου Χρανιώτη
  • Μοντεσσοριανή διακόσμηση
  • Φωτογραφίες του βρεφικού δωματίου
Γεωργία Αβασκαντήρα: Απίθανο το βρεφικό δωμάτιο του γιου της (εικόνες)

Μια υπέροχη φωλιά έχουν δημιουργήσει η Γεωργία Αβασκαντήρα και ο Γιώργος Χρανιώτης για τον μικρό τους άγγελο, Αλέξανδρο-Ιωάννη. Φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο δημοσίευσε πριν μερικές μέρες η ίδια η ηθοποιός δείχνοντας τη διακόσμηση που διάλεξε για το βρεφικό δωμάτιο.


https://www.instagram.com/p/CP8sA6elpO6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χρώμα πούδρας, ένα μικρό θεατράκι, ράφια παιχνιδιών και ξύλινα παιχνίδια είναι μερικά από όλα εκείνα που διάλεξε για να βάλει στο δωμάτιο του γιου της.

Μοντεσσοριανή διακόσμηση

Η διακόσμηση του δωματίου θυμίζει μοντεσσοριανό δωμάτιο. Το Σύστημα Μοντεσσόρι είναι μια θεωρία που έχει φτιάξει η Μαρία Mοντεσσόρι -η πρώτη Ιταλίδα γιατρός που ουσιαστικά αποτελεί μια ολόκληρη φιλοσοφία απέναντι στο παιδί και την ανάπτυξή του. Η Μαρία Mοντεσσόρι χώρισε την πορεία του παιδιού από τη γέννα έως και την ενηλικίωση στα λεγόμενα «αναπτυξιακά στάδια» (0-6 ετών, 6-12, 12-18, 18-24) και πρότεινε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα για καθένα από αυτά.

Εάν σκέφτεστε την προσέγγιση Μοντεσσόρι για το παιδικό δωμάτιο ώστε να το μετατρέψετε σε ένα ασφαλές και ανεξάρτητο περιβάλλον μάθησης λάβετε υπόψιν τα εξής:

Κρατήστε το ντεκόρ απλό

Εάν ο στόχος σας είναι να προωθήσετε την ανεξαρτησία, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα πράγματα απλά και εύκολα στη διαχείριση. Η κρεβατοκάμαρα του παιδιού πρέπει να είναι ένα χαλαρωτικό μέρος όπου θα μπορεί να αισθάνεται σαν στο σπίτι του και να έχει τον έλεγχο. Σκεφτείτε ουδέτερα και απαλά, χρώματα όπως το aqua ή το πράσινο, και προσέξτε όταν εισάγετε μοτίβα με στοιχεία. Μειώστε στο ελάχιστο την ακαταστασία και επιλέξτε αξεσουάρ που διπλασιάζονται ως παιχνίδια , όπως ένας όμορφος, ξύλινος άβακας.

Επιλέξτε έπιπλα στο ύψος του παιδιού

Κατά τη διακόσμηση του χώρου του παιδιού σας, επιλέξτε έπιπλα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Ένα μικρό τραπέζι και καρεκλάκια παιδικά δημιουργούν το ιδανικό μέρος για να διαβάσει ή να ζωγραφίσει μόνο του. Εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε κάδρα , κρεμάστε τα στο ύψος των ματιών του παιδιού για να μπορεί να τα βλέπει.

Ενθαρρύνετε το παιχνίδι

Σύμφωνα με τη Μοντεσσόρι, τα νήπια πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια. Προσέξτε, ωστόσο, να μην κατακλύσετε το μικρό σας. Πάρα πολλά παιχνίδια μπορεί να είναι υπερβολικά διεγερτικά και ένα παιδί που δεν είναι σίγουρο για το τι να παίξει συχνά καταλήγει να αδιαφορεί για το σύνολό τους. Επενδύστε σε χαμηλά, ανθεκτικά ράφια όπου το παιδί μπορεί να τακτοποιεί μόνο του τα βιβλία ή τα παιχνίδια και να τα επιλέγει.
Αποφύγετε παιχνίδια με οθόνη στην κρεβατοκάμαρα. Μπορεί να είναι εκπαιδευτικά και διαδραστικά, όμως είναι προτιμότερο να μάθει να αξιοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

Στη gallery θα δείτε το παιδικό δωμάτιο του Χρανιώτη Junior.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved