Κωνσταντίνα Κομμάτα: "Έξι μήνες μαμά" - Η φωτογραφία με την κόρη της

Η κόρη της Κωνσταντίνας Κομμάτα και του Γιώργου Σαμαρά έγινε έξι μηνών.

Κωνσταντίνα Κομμάτα: "Έξι μήνες μαμά" - Η φωτογραφία με την κόρη της

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν τους τελευταίους μήνες η ηθοποιός Κωνσταντίνα Κομμάτα και ο Γιώργος Σαμαράς. Η κόρη τους γεννήθηκε στις 19 Μαΐου και λίγες ημέρες πριν συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την ημέρα γέννησή της.

Με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή περίσταση, η νέα μαμά δημοσίεσε μία φωτογραφία της χαριτωμένης μπεμπάς με σκουφάκι και ροζ ζακετάκι γράφοντας: "Έξι μήνες μαμά!".

kommata eksi mines mama

Η Κωνσταντίνα Κομμάτα και ο Γιώργος Σαμαράς διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή. Ο ποδοσφαιριστής μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτήσει ούτε μία φωτογραφία με το νέο μέλος της οικογένειας, ενώ και οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η ηθοποιός με το μωρό της, είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

kommata fotografies me kor 1

Μωρό έξι μηνών - Τι αντιλαμβάνεται και τι μπορεί να κάνει

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία γοητεύονται αγγίζοντας αντικείμενα με διαφορετική υφή. Τους αρέσει να "πιάνουν" το νερό και να επεξεργάζονται την υφή κάθε πράγματος που βρίσκεται στα χέρια τους βάζοντάς τα στο στόμα.

Στην ηλικία των 6 μηνών πιθανότατα θα παρατηρεί και πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως τα σκουλαρίκια σας ή τη μύτη στο αρκουδάκι του, κοιτάζοντάς τα επίμονα για λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης, το μωρό μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται τη ρουτίνα του. Αν για παράδειγμα μετά το βραδινό μπανάκι, πάντα του κάνετε μασάζ και το ταΐζετε, θα θυμάται το πρόγραμμά του.

Όσον αφορά την κινητική τους ανάπτυξη, στην ηλικία αυτή κάποια μωρά επιλέγουν να στηρίζονται στα χέρια τους και να διασχίζουν το δωμάτιο, κάποια μπουσουλάνε και κάποια άλλα κυλούν σαν βαρελάκια. Όποια μέθοδο και αν ακολουθεί το μωρό σας είναι απόλυτα φυσιολογική, οπότε μην ανησυχείτε.

Η συζήτηση με το μωρό είναι βασικό κομμάτι της γλωσσικής του ανάπτυξης και ιδιαίτερα στην ηλικία αυτή. Η συζήτηση με το μωρό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενθαρρύνετε τη γλώσσα του. Μετρήστε τις σκάλες καθώς ανεβαίνετε, δείξτε του τα φύλλα στα δέντρα και να ονοματίζετε τα πάντα γύρω του. Η επανάληψη είναι το κλειδί. Όλα τα αποθηκεύονται στον εγκέφαλό τους και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τα χρησιμοποιήσουν και να σας μιλήσουν.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Κωνσταντίνα Κομμάτα με την κόρη της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved