Ζωγραφική για παιδιά: Μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά

unsplash.com / Ana Klipper
  • Ποια τα οφέλη των λαχανικών στη διατροφή των παιδιών;
  • Πώς θα σχεδιάσετε βήμα-βήμα το μπρόκολο, την ντομάτα, το μπρόκολο, τη μελιζάνα και το κολοκύθι;

Ποια τα οφέλη των λαχανικών στη διατροφή των παιδιών;

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Η τακτική κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό τους, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, τα βοηθά να διατηρούν σταθερό το βάρος σώματός τους και συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη τους, τη σωματική και την εγκεφαλική.

Είναι κατανοητό λοιπόν γιατί τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή των παιδιών, αν και ομολογουμένως, δεν είναι πάντα εύκολο να τα πείσουμε να τα φάνε.

"Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα φρούτα, όχι όμως και τα λαχανικά. Κάποια προτιμούν τα λαχανικά ωμά, καθώς τους αρέσει η τραγανή υφή τους, το κάθε παιδί ωστόσο είναι διαφορετικό και θα πρέπει να του προσφέρουμε επιλογές για να ανακαλύψει τι του αρέσει και τι προτιμά" αναφέρει η διατροφολόγος Frances Largeman-Roth στο popsugar.com. Σύμφωνα με την ειδικό, ακόμα και αν το παιδί αρνείται να φάει τα λαχανικά του, δεν πρεπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι στα μικρά παιδιά πρέπει να εισάγουμε μία νέα τροφή έως και είκοσι φορές, μέχρι να τη δοκιμάσουν.

Ένας ακόμα τρόπος για να βοηθήσουε τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά είναι μέσα από την εξοικείωση μέσω διάφορων δραστηριοτήτων όπως είναι και η ζωγραφική.

Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να σχεδιάσετε αγαπημένα και γνωστά στα παιδιά λαχανικά, με απλά βλήματα.

Πώς θα σχεδιάσετε βήμα-βήμα την ντομάτα, το μπρόκολο, την μελιτζάνα και το κολοκύθι;

Δείτε τα παρακάτω βίντεο, ακολουθείστε τη διαδικασία και εύκολα και γρήγορα μπορείτε να σχεδιάσετε κι εσείς τα δικά σας λαχανικά.

Ντομάτα



Μπρόκολο



Μελιτζάνα



Κολοκύθι



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved