«Το παιδί μου λατρεύει τα φρούτα, αλλά μισεί τα λαχανικά – Τι να κάνω;»

Τι προτείνουν οι ειδικοί σε αυτές τις περιπτώσεις;

«Το παιδί μου λατρεύει τα φρούτα, αλλά μισεί τα λαχανικά – Τι να κάνω;»

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή των παιδιών. Και οι δύο ομάδες τροφίμων έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών αναγκαίων για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Φαίνεται ωστόσο, ότι πολλά παιδιά αν και λατρεύουν τα φρούτα, δε συμπαθούν καθόλου τα λαχανικά και είναι λογικό γιατί τα περισσότερα φρούτα έχουν γλυκιά γεύση που είναι πιο αρεστή στα παιδιά. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Σύμφωνα με το bundoo.com, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά και αυτό που έχει σημασία πρώτα από όλα είναι η επαρκής πρόσληψη αυτών.

Βέβαια, από όσο πιο μικρή ηλικία μάθει το παιδί να τρώει λαχανικά, τόσο το καλύτερο και για τις μελλοντικές διατροφικές τους συνήθειες.

Τips για να φάει το παιδί τα λαχανιά του:

Λαχανικά πάντα ως επιλογή

Μην επαναπαυτείτε στο ότι το παιδί σας δεν τρώει λαχανικά. Είναι σημαντικό να επιμείνετε και να φροντίσετε ώστε τα λαχανικά να είναι πάντα μία από τις επιλογές του.

Δώστε το παράδειγμα

Είναι πιο πιθανό το παιδί σας να εντάξει τα λαχανικά στη διατροφή του, εάν δει ότι κι εσείς τα τρώτε καθημερινά. Τα παιδιά αντιγράφουν συμπεριφορές και συνήθειες των γονιών τους, έτσι αν θέλετε να φάει το μικρό σας το μπρόκολο ή το σπανάκι του, φροντίστε να φάτε πρώτα κι εσείς το δικό σας.

Τα κρυμμένα λαχανικά

Τα παιδιά έχουν συνδυάσει τα λαχανικά με την όχι και τόσο ευχάριστη γεύση, κάτι που όμως δεν ισχύει. Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα συνταγών για πεντανόστιμα φαγητά με κρυμμένα λαχανικά που τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved