Μαρία Ηλιάκη: Η κόρη της ξεκίνησε τις στερεές τροφές

Η κόρη της γνωστής παρουσιάστριας άρχισε τις φρουτόκρεμες.

Μαρία Ηλιάκη: Η κόρη της ξεκίνησε τις στερεές τροφές

Μια πολύ ευτυχισμένη περίοδο διανύει η Μαρία Ηλιάκη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μετά από απουσία αρκετών χρόνων από την τηλεόραση, φέτος την απολαμβάνουμε κάθε Σαββατοκύριακο μαζί με την Κατερίνα Καραβάτου στην εκπομπή « Τι λες τώρα» που προβάλλεται από το Mega.

Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη καθώς ο ερχομός της κόρης της ήταν ένα θεόσταλτο δώρο.

Η μικρούλα είναι πλέον 5 μηνών και όπως γνωστοποίησε η παρουσιάστρια με ένα insta story ξεκίνησε τις στερεές τροφές.

iliaki

Σε ποια ηλικία το μωρό αρχίζει τις στερεές τροφές ;

Η Καναδική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει στους γονείς να ξεκινούν τις στερεές τροφές όταν το μωρό γίνει έξι μηνών.Σε κάθε περίπτωση, ο/η παιδίατρος θα σας καθοδηγήσει για την κατάλληλη χρονική στιγμή εισαγωγής των συμπληρωματικών τροφών στη διατροφή του μωρού σας.Η εισαγωγή αυτών των τροφών δεν συνιστάται να γίνεται πρώιμα, αλλά ούτε και καθυστερημένα.

Ποιες τροφές πρέπει να ξεκινήσω να δίνω στο μωρό; Είναι το κρέας μέσα σε αυτές;

Η πρώτη στερεά τροφή που συνήθως τρώει το βρέφος είναι οι κρέμες από ρυζάλευρο αραιωμένες με γάλα. Αρχικά είναι πολύ αραιωμένες και στη συνέχεια γίνονται πυκνότερες. Σταδιακά προστίθεται και άλλες τροφές όπως είναι το κρέας και τα λαχανικά.

Τι ώρα της ημέρας πρέπει να δίνω το φαγητό;

Οι ειδικοί συνιστούν να είναι νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να έχετε το χρόνο να παρατηρήσετε αν υπάρχουν ενδείξεις αλλεργίας ή προβλήματα δυσανεξίας.

Διαβάστε επίσης για τους μύθους σχετικά με τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού

Η Μαρία Ηλιάκη ανά τακτά χρονικά διαστήματα μοιράζεται στα social media στιγμές με την μοναχοκόρη της και μερικές από αυτές μπορείτε να τις απολαύσετε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved