Δούκισσα Νομικού: Ο γιος της απολαμβάνει το βραδινό του μπάνιο - Δείτε φώτο

Από τις καλύτερες στιγμές των παιδιών είναι το μπάνιο πριν τον ύπνο.

Δούκισσα Νομικού: Ο γιος της απολαμβάνει το βραδινό του μπάνιο - Δείτε φώτο

Η βραδινή ρουτίνα των μικρών παιδιών εκτός από το γάλα και το βούρτσισμα των δοντιών περιλαμβάνει κι ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Φαίνεται ότι αυτή τη ρουτίνα ακολουθεί και η Δούκισσα Νομικού στα παιδιά της. Χθες μάλιστα δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από το μπάνιο του μικρού Σάββα ο οποίος έπαιζε με ένα κίτρινο καρχαριάκι.

doukissa mpanio giou

Τα περισσότερα παιδιά όταν κάνουν μπάνιο δεν θέλουν να βγουν. Παίζουν με τα παιχνίδια τους, με τις φυσαλίδες , με το νερό και νιώθουν τόσο όμορφα που δύσκολα θα πάρουν την απόφαση να βγουν από τη μπανιέρα.

Πόσο συχνά πρέπει οι γονείς να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους;

Το θέμα του καθημερινού μπάνιου απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς. Το πόσο συχνά όμως κάνετε μπάνιο το παιδί σας εξαρτάται πολύ από την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητάς του.

Για παράδειγμα σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το καθημερινό μπάνιο αφυδατώνει το δέρμα του βρέφους. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, το δέρμα του γίνεται πιο ανθεκτικό στο καθημερινό μπάνιο. Αντί λοιπόν να πλένετε το μωρό ή το παιδί σας με σαπούνι, ξεκινήστε το μπάνιο χωρίς σαπούνι επιτρέποντας στο μωρό ή το νήπιο να παίξει για λίγα λεπτά με το νερό πριν το πλύνετε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά το μπάνιο παιδιών ηλικίας 6-11 ετών μία ή δύο φορές την εβδομάδα ή όταν:

  • Λερώνονται όταν παίζουν εκτός σπιτιού
  • Μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα
  • Ιδρώνουν ή μυρίζει το σώμα τους
  • Ο γιατρός ή ο δερματολόγος έχει δώσει συστάσεις για ορισμένες δερματικές παθήσεις

Εσείς μιλήστε με τον παιδίατρό σας και κάντε αυτό που πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο για το παιδί σας.

Ως γνωστόν κανείς δεν γνωρίζει τις ανάγκες ενός παιδιού καλύτερα από τους γονείς του. Οσο για τη Δούκισσα Νομικού, είναι από τις μαμάδες που είναι συνεχώς δίπλα στα παιδιά της απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Πάρτε μια γεύση από την καθημερινότητα μαζί τους στη gallery που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved