Χριστίνα Μπόμπα: Αυτή τη μουσική βάζει στις δίδυμες κόρες της

Δείτε τη δημοσίευση της Χριστίνα Μπόμπα στο Instagram.

Χριστίνα Μπόμπα: Αυτή τη μουσική βάζει στις δίδυμες κόρες της

Ξετρελαμένοι με τις δίδυμες κόρες τους είναι ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα. Οι δυο γονείς απολαμβάνουν τη νέα τους καθημερινότητα και ολοένα και πληθαίνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτούν με τα μωρά τους στο Instagram.

xristina mpompa mousiki diduma 1

Μέσα από τις αναρτήσεις της, η Χριστίνα Μπόμπα μοιράζεται σκέψεις, εμπειρίες, αποφάσεις (θυμάστε το no sugar challenge σύμφωνα με το οποίο η νέα μαμά έκοψε τη ζάχαρη για έναν μήνα;) αλλά και απλά στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της. Οι δημοσιεύσεις με τις μικρές Φιλίππα και Αριάνα είναι η μία καλύτερη από την άλλη και σε μία από αυτές αποκάλυψε ότι τους βάζει να ακούσουν… Bob Marley!

«Εμείς εδώ ακούμε Bob Marley και μιλάμε με το μαϊμουδάκι. Εσείς;» έγραψε η νέα μαμά στο Instagram Story της.

xristina mpompa bob marley

Βάλτε μουσική στα μωρά σας, κάνει καλό!

Η κλασική, η ρέγκε, η ροκ, η κάθε είδους μουσική ωφελεί ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη του βρέφους, σύμφωνα με έρευνες.

Σε μία μελέτη που έγινε το 2013 από το Journal Pediatrics, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η μουσική και τα νανουρίσματα συνέβαλαν στη βελτίωση των ζωτικών ενδείξεων του μωρού ενώ παράλληλα ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ γονέων και παιδιών.

Επιπλέον, ερευνητές στο McMaster University του Κανάδα, αναφέρουν ότι 6 μηνών μωρά που παρακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο μάθημα μουσικής, ανέπτυξαν επικοινωνιακές δεξιότητες και κοινωνική συμπεριφορά που δεν είχαν αναπτύξει τα μωρά που δεν παρακολούθησαν αυτό το μάθημα.

Η μουσική βελτιώνει και τις γνωστικές δεξιότητες του παιδιού, τη μνήμη και τα μαθαίνει τον ρυθμό ακόμα και την αριθμητική. Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν μωρά ηλικίας 8 μηνών, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τα αποσπάσματα ενός τραγουδιού δύο εβδομάδες μετά από όταν το άκουσαν.

Τέλος, η μουσική βοηθάει τα μωρά να εκφραστούν, δεδομένου ότι ακόμα δεν ξέρουν να μιλάνε. Μάλιστα, έρευνα που έγινε το 2008 έδειξε ότι ακόμα και τα μωρά 5 μηνών μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ χαρούμενης και λυπημένης μουσικής.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης στο Instagram, στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved