Πυροσβέστης σώζει μικρό αγόρι που έχει πάρει την κατηφόρα με παιδικό αμαξάκι

Τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο πυροσβέστης ήταν σωτήρια για τον μικρούλη.

Πυροσβέστης σώζει μικρό αγόρι που έχει πάρει την κατηφόρα με παιδικό αμαξάκι

Τυχερό μέσα στην ατυχία του ήταν ένα αγοράκι από την επαρχία Sichuan στην Κίνα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου, ένας πυροσβέστης καταφέρνει να σταματήσει ένα παιδικό αμαξάκι με ένα μικρό αγοράκι καθώς έχει πάρει την κατηφόρα σε κεντρικό δρόμο!

Συγκεκριμένα, οι κάμερες ασφαλείας στην επαρχία Sichuan, κατέγραψαν ένα παιδικό αμαξάκι να τρέχει στην κατηφόρα και από πίσω να ακολουθεί ένας πανικόβλητος παππούς που προσπαθεί να φτάσει ( και να σώσει) το εγγονάκι του.

Για καλή του τύχη, τη συγκεκριμένη στιγμή έξω από τον πυροσβεστικό σταθμό κοντά στο δρόμο, κάθονταν δύο πυροσβέστες.

Άκουσαν τον παππού να φωνάζει και πετάχτηκαν αμέσως στο δρόμο. Ο ένας εκ των δύο έπιασε το παιδί με το αμαξάκι ανακόπτοντας την πορεία του.

Το αγοράκι σώθηκε και ο παππούς δεν είδε λόγια να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για την άμεση επέμβασή τους.



Παιδικά ατυχήματα

Τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, για αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα.

Μεγαλώνοντας, αναπτύσσουν μεν την αίσθηση του κινδύνου, επηρεάζονται όμως και από άλλους παράγοντες, όπως η ανάγκη επίδειξης, η αντίδραση στους νόμους και στις συμβουλές των ενηλίκων και η γοητεία της περιπέτειας, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να κινδυνεύουν από ατυχήματα. Για τους λόγους αυτούς, είναι σημαντικό να μάθουν από μικρή ηλικία να προστατεύουν τον εαυτό τους και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο.

Από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε χώρους εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Σχολεία), με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων, να συμβαίνει εκεί καθώς και κατά την μεταφορά των παιδιών προς και από, τους χώρους αυτούς.

Σύμφωνα με το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" οι γονείς πρέπει ατην προσχολική ηλικία, να μάθουμε στα παιδιά μας την σωστή οδική συμπεριφορά. Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας, ότι τα παιδιά κάτω των 8 ετών, δεν έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για να χρησιμοποιήσουν πάντα, τα όσα έχουν μάθει. Για το λόγο αυτό, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες, από και προς το σχολείο ή τη στάση του σχολικού λεωφορείου. Κρατάμε πάντα τα μικρά παιδιά από το χέρι και τα έχουμε από τη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

Και μη ξεχνάμε, ότι τα παιδιά μαθαίνουν παρατηρώντας, για αυτό πρέπει να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα, ακολουθώντας οι ίδιοι τους κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved