Η πανεύκολη συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι που έγινε viral στο TikTok

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το cloud bread;

Η πανεύκολη συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι που έγινε viral στο TikTok
Instagram @mrs._sakurai

Το cloud bread είναι ένα ιδιαίτερο είδος ψωμιού, με ασπράδια αυγού και χωρίς αλεύρι. Είναι αφράτο και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές λόγω της μηδαμινής περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες.

Cloud bread - Η συνταγή που έγινε viral στο TiktTok

Μία επιτυχημένη κατηγορία αναρτήσεων στο TikTok είναι οι συνταγές. Σε βίντεο λίγων δευτερολέπτων οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εύκολες και γρήγορες συνταγές για φαγητά και γλυκά.

Τα βίντεο με τα cloud breads είναι ουκ ολίγα, η παρακάτω όμως συνταγή έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές. Με τρία μόλις υλικά ο χρήστης φτιάχνει ένα αφράτο ψωμί και μας δελεάζει να το φτιάξουμε κι εμείς.

cloud bread

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @mrs._sakurai

Θα χρειαστείτε:

  • τα ασπράδια από 3 αυγά
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Εκτέλεση

Γι αρχή βάλτε σε ένα μπολ τα ασπράδια και ανακατέψτε με σύρμα χειρός ή το μίξερ μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μία αφρώδης υφή. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πιο πηκτό.

Βάλτε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και αδειάστε το περιεχόμενο του μπολ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς C για περίπου 25 λεπτά και είναι έτοιμο!

extra tip: Εάν θέλετε να κάνετε την εμφάνιση του ψωμιού σας ακόμη πιο εντυπωσιακή, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Συνταγή για cloud bread χωρίς ζάχαρη

Οι συνταγές για το ιδιαίτερο αυτό ψωμί ποικίλουν. Από τις πιο γνωστές είναι και αυτές που περιέχουν τυρί κρέμα και καθόλου ζάχαρη, όπως η παρακάτω.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα ή γιαούρτι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved