Εννέα διάσημες Ελληνίδες μαμάδες που είναι υπέρμαχοι του μητρικού θηλασμού

Ποιες διάσημες Ελληνίδες μαμάδες έχουν στηρίξει δημόσια τον μητρικό θηλασμό; 

Εννέα διάσημες Ελληνίδες μαμάδες που είναι υπέρμαχοι του μητρικού θηλασμού

Κάθε χρόνο, το επταήμερο, από την 1η μέχρι και την 7η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένο στον μητρικό θηλασμό.

Την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού καθιέρωσε το 1992 η διεθνής κοινότητα με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Στις περισσότερες χώρες η Εβδομάδα Θηλασμού γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, αλλά στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το 1996, γιορτάζεται το πρώτο επταήμερο του Νοεμβρίου.

Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία μοναδική, ένα δώρο της φύσης που ενισχύει το δέσιμο μεταξύ μητέρας και βρέφους, ενώ το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το μωρό καθώς του προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός του.

Πολλές είναι και οι διάσημες Ελληνίδες που είναι οι υπέρμαχοι του θηλασμού και έχουν υποστηρίξει και δημόσια τη θέση τους μέσα από αναρτήσεις τους στα social media. Οι περισσότερες μάλιστα δεν έχουν διστάσει να ανεβάσουν δικές τους φωτογραφίες την ώρα που θηλάζουν τα παιδιά τους κι έτσι να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι διάσημες μαμάδες; Η Δούκισσα Νομικού, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου και η Ζέτα Δούκα είναι μόνο μερικές.

Δείτε τις όλες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved