Πώς μπορεί ένας άντρας από καλός μπαμπάς να γίνει ένας αδιάφορος πατέρας

Bigstock

Τι λάθη μπορεί να κάνει. 

Κάθε μπαμπάς θέλει να έχει μια στενή σχέση με τα παιδιά του. Να μην είναι ο μπαμπάς του Σαββατοκύριακου ούτε μόνο ο μπαμπάς που δεν χαλάει χατίρια…

Προσπαθεί λοιπόν για το καλύτερο με όποιο τρόπο μπορεί. Πώς όμως από ένας καλός μπαμπάς στην πορεία γίνεται αδιάφορος στα μάτια των παιδιών του;

Εύκολα. Συνήθως, οι αλλαγές είναι ακούσιες. Είναι απορροφημένος από την καθημερινότητα και συχνά δεν αντιλαμβάνεται την αλλαγή της συμπεριφοράς του.Όπως:

Περνά πολλές ώρες στο κινητό

Επιστρέφει κουρασμένος από τη δουλειά και θέλει να χαλαρώσει. Είναι απόλυτα σεβαστό. Όμως τα παιδιά περιμένουν τη στιγμή που θα μοιραστούν τα νέα της ημέρας μαζί του, που θα του ζητήσουν να παίξουν πριν πάνε για ύπνο, να του δείξουν μια νέα τους ζωγραφιά, μια εργασία. Αν λοιπόν βλέπουν τον μπαμπά τους απορροφημένο σε ένα κινητό απαντώντας μονολεκτικά ή αφηρημένα, θεωρούν ότι το κινητό είναι πιο σημαντικό για τον μπαμπά από τα ίδια.

Ο μπαμπάς – όπως και η μαμά – πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα ως προς τη χρήση ηλεκτρονικών στο σπίτι. Δύο απλοί κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ είναι οι εξής: Πρώτον, όχι τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των γευμάτων και δεύτερον, αξιοποίηση προσωπικού χρόνου κατά τον ύπνο των παιδιών.

Αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις

Όταν ένας πατέρας είναι παθητικός και αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις, τα παιδιά θα αναζητήσουν απαντήσεις αλλού, όπως στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους συνομήλικους. Από μικρή ακόμα ηλικία πρέπει να απαντά σε ερωτήσεις των παιδιών ακόμα κι αν αισθάνεται άβολα χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα λάθη

Τα παιδιά μαθαίνουν από τα λάθη τους αρκεί οι γονείς να τους τα εξηγούν και να δείχνουν την υποστήριξή τους. Ενας μπαμπάς δύσκολα θα δεχτεί ότι το παιδί του, το δικό του παιδί , δεν έχει καλή συμπεριφορά, ότι παραφέρθηκε, ότι δεν πέτυχε μια διάκριση…Η αποδοχή και ο διάλογος είναι το ζητούμενο για μια υγιή σχέση μπαμπάς και παιδιού και μια ουσιαστική επικοινωνία που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved