Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνει συχνά ένας μπαμπάς στον γιο του

Αυτές οι ερωτήσεις που ένας μπαμπάς πρέπει να κάνει στον γιο του, βοηθούν το παιδί να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει.

Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνει συχνά ένας μπαμπάς στον γιο του
Bigstock

Αρκετοί μπαμπάδες αναρωτιούνται τι πρέπει να πουν στους γιους τους για να έχουν μια καλή επικοινωνία.

Κι όταν θέλουν οι γιοι τους πραγματικά να μάθουν, συχνά περνούν πολύ χρόνο δίνοντας διαλέξεις. Όμως, πιο σημαντικές από τις απαντήσεις είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να τους κάνουν.

Όπως ενδεικτικά οι παρακάτω τρεις:

«Πώς νιώθεις σήμερα;»

Τα αγόρια δεν εξωτερικεύουν εύκολα τα συναισθήματά τους. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, και στους μπαμπάδες τους. Εκτιμούν τη δράση και την κριτική σκέψη παρά το συναίσθημα. Τα συναισθήματα δηλώνουν ευαισθησία και αδυναμία και αυτό δεν το θέλουν. Είναι σημαντικό όμως να τους ενθαρρύνετε να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους για να μπορέσουν να τα διαχειριστούν.

mpampas-kalos.jpg

«Φέρθηκες καλά στους φίλους σου;»

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων.

Ωστόσο, εάν οι γιοι σας δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, θα είναι δύσκολο να συμπάσχουν με τα συναισθήματα των άλλων.

Μία από τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε τακτικά στον γιο σας είναι πώς πιστεύει ότι οι πράξεις του επηρεάζουν τους άλλους. Αυτό δεν χρειάζεται πάντα να αφορά την κακή συμπεριφορά. Ζητήστε του να εξετάσει τον αντίκτυπο των πράξεών του, να μάθει να είναι προσεκτικός αλλά και να γνωρίζει ότι οι πράξεις του έχουν συνέπειες.

Portrait Of Happy Father Giving Son Piggyback Ride On His Shoulders. Cute Boy With Dad Playing Outdo

«Θα μπορούσες να είχες αντιδράσει διαφορετικά;»

Οι γιοι σας πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ελεύθεροι αλλά με την ελευθερία έρχεται η ευθύνη. Είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και πρέπει να εξετάσουν τις συνέπειες πριν ενεργήσουν.

Ζητώντας από τους γιους σας να σκεφτούν αν θα μπορούσαν να έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές, τους δίνετε τη δυνατότητα να μάθουν τον αυτοστοχασμό. Καθώς εξετάζουν τον αντίκτυπο των πράξεών τους ίσως βρουν άλλους τρόπους να ανταποκριθούν στο μέλλον.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved