Πέντε πράγματα που μπορεί να μάθει ένας μπαμπάς από την κόρη του

Ποιος είπε ότι δεν μπορούν οι μπαμπάδες να διδαχθούν πράγματα από τις κόρες τους;

Πέντε πράγματα που μπορεί να μάθει ένας μπαμπάς από την κόρη του
Bigstock

Οι περισσότεροι μπαμπάδες αρέσκονται να δίνουν συμβουλές στην κόρη τους με σκοπό να την προστατέψουν και να τη βοηθήσουν.

Σπάνια, όμως, ως ποτέ δεν έχουν ζητήσει τη γνώμη της για πολλά πράγματα που την απασχολούν. Θα διαπίστωναν προς έκπληξή τους ότι διαφέρει η οπτική τους και μπορούν να μάθουν σημαντικά μαθήματα ζωής όπως:

Η επιτυχία δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει

Τα παιδιά συχνά πασχίζουν να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν, κυρίως για να ικανοποιήσουν τους γονείς τους. Φαίνεται όμως ότι τα κορίτσια, απολαμβάνουν περισσότερο την προσπάθεια αλλά και τις σχέσεις χωρίς να εστιάζουν πάντα στο τελικό αποτέλεσμα.

epikoinonia-mpampa-me-efivi-kori.jpg

Οι αγκαλιές μπορεί να είναι καλύτερες από τις λέξεις

Οι μπαμπάδες συχνά επιστρατεύουν τη λογική και τα επιχειρήματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα ή για να διορθώσουν ένα λάθος. Τα κορίτσια όμως που είναι πιο εκδηλωτικά, έχουν δείξει ότι μια αγκαλιά, μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά. Μια ζεστή αγκαλιά, μπορεί να διώξει την ένταση και να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα.

Μια βόλτα για τσάι ή χυμό πάντα βοηθάει

Είναι μάλλον σπάνιες οι φορές που ένας μπαμπάς θα βγει με την κόρη του για τσάι ή χυμό. Πιθανόν να νιώθει ο ίδιος άβολα ή να μη θέλει η κόρη του, ειδικά αν είναι στην εφηβεία. Όμως, μια τέτοια έξοδος μπαμπά και κόρης, βοηθάει σημαντικά τη σχέση τους και επιπλέον ο μπαμπάς νιώθει ότι μοιράζεται πράγματα μαζί της.

mpampas-kai-kori.jpg

Δεν θα έβλαπτε να προσέχουν λίγο παραπάνω την εμφάνισή τους

Τα κορίτσια από τη φύση τους είναι κοκέτες. Προσέχουν την εμφάνισή τους, τα μαλλιά τους, το ντύσιμό τους. Σχόλια όπως « μπαμπά είσαι πιο όμορφος όταν ξυρίζεσαι», « φόρα ένα καλύτερο πουλόβερ», « δεν μπορείς να έρθεις ντυμένος έτσι στο σχολείο», είναι μια καλή παρότρυνση για όλους τους μπαμπάδες να φροντίζουν λίγο περισσότερο τον εαυτό τους ( και την εμφάνισή τους).

Είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζει κανείς τα συναισθήματα όσο και να κατανοεί τα γεγονότα

Δεν αρκεί ένας μπαμπάς να παρέχει τα πάντα στην κόρη του. Χρειάζεται να είναι κοντά της, να βλέπει και να κατανοεί τις αλλαγές, να αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς της, να προσπαθεί να τη βοηθήσει ακόμα κι αν βρίσκει την πόρτα της κλειστή. Όπως η κόρη θα σπεύσει στον μπαμπά να τον αγκαλιάσει, να του πει αν είναι καλά κι αν θέλει να κάνουν κάτι μαζί , έτσι κι ο πατέρας θα πρέπει να μάθει πρώτα να ακούει και μετά να συμβουλεύει.

Με πληροφορίες από allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved