3 άβολες στιγμές για κάθε καλεσμένη μαμά σε παιδικό πάρτι!

Καλεσμένη σε παιδικό πάρτι; Ετοιμάσου για ζόρια

3 άβολες στιγμές για κάθε καλεσμένη μαμά σε παιδικό πάρτι!

Σήμερα δεν θα σου μιλήσω για το παιδικό πάρτι για τα γενέθλια των παιδιών μου! Εκεί υποθέτω πως η χαρά όλων είναι τρελή και περνούν τις καλύτερες στιγμές στη ζωή τους.

Αυτό νομίζω εγώ ως οικοδέσποινα αλλά τα πράγματα άλλαξαν δραστικά όσο μπήκα στον κόσμο των παιδικών πάρτι ως καλεσμένη πια!

Κι όταν μιλάμε για παιδικό πάρτι, εννοούμε το ξέφρενο γλέντι των νηπίων στα πάρτι των συμμαθητών, φίλων και γνωστών, στο σπίτι ή τον παιδότοπο ή και το κολυμβητήριο (ναι, υπάρχει κι αυτό) που κρατά από το απόγευμα ως το βράδυ και που υποχρεωτικά (είναι μικρά τα παιδιά, δεν μιλάμε για εφήβους) δίνεις κι εσύ το παρόν ως συνοδός.

Η άβολη στιγμή που θα κάτσεις μαζί με αγνώστους!

Για να μην σε θεωρήσεις ξενέρωτη, αποφασίζεις να συνοδεύσεις μόνη – άνευ του μπαμπά του παιδιού- το βλαστάρι σου στο πάρτι του συμμαθητή στο σπίτι ή τον παιδότοπο. Κι όσο το παιδάκι σου παίζει με τους συμμαθητές, εσύ βάζεις μπρος στις κοσμικές γνωριμίες με ανθρώπους που ούτε είχες ξαναδεί, μελετώντας αν η δασκάλα γυμναστικής στο σχολείο κάνει αρκετές ασκήσεις κι αν τα παιδιά μας είναι μικροί Πικάσο.

Ανάμεσα στις άβολες σιωπές, στις στιγμές που σκέφτεσαι πότε θα περάσει η ώρα για να φύγετε και στην τούρτα που περιμένεις πώς και πώς σαν μια όραση, ο χρόνος συνεχίζει να περνά αργά και βασανιστικά. Και κάπου εκεί στο κλείσιμο δίνεις υπόσχεση να τα ξαναπείτε οι μαμάδες ξανά σύντομα (ενώ μέσα σου ξέρεις ότι θα τα πείτε στο επόμενο πάρτι).

Η άβολη στιγμή που σου πείραξαν το παιδί σου!

Πριν να αποκτήσεις παιδιά, οι παιδότοποι έμοιαζαν με μαγικό μέρος που τα μικρά βλαστάρια περνούν στιγμές απόλυτης ξεγνοιασιάς. Στη διάρκεια του παιδικού πάρτι σε παιδότοπο με τα δικά σου παιδιά πια, ο παιδότοπος είναι ένα μέρος που κρύβει παγίδες, το παιδί μπορεί εύκολα να χτυπήσει κι εσύ μπορείς ακόμα πιο εύκολα να έρθεις στα χέρια με το τρίχρονο που πείραξε την κοράκλα σου (την έσπρωξε για να περάσει).

Προτού έρθεις στα χέρια, χαλάρωσε κι απόλαυσε τη στιγμή που μπορείς ακόμα να συνοδεύεις το παιδί στα πάρτι και αναλογίσου την μέρα που θα περιμένεις να γυρίσει το παιδί από τα πάρτι κι εσύ θα ξενυχτάς σπίτι!

Η άβολη στιγμή που νιώθεις πτώμα μετά από 4 πάρτι σε ένα ΣΚ!

Προ παιδιών μπορούσες να βγεις μέχρι το πρωί, να χορεύεις όλη νύχτα και να εμφανιστείς στην ώρα σου στο γραφείο, κάνοντας δημιουργικά το 8ώρο σου και επιστρέφοντας αργά το βράδυ στο σπίτι. Εκεί νόμιζες απλά πως ήσουν κουρασμένη.

Μετά από τέσσερα παιδικά πάρτι σε ένα μόνο weekend με δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα, η λέξη πάρτι αποκτά άλλη ουσία και η κούραση είναι μικρή για να περιγράψει το μέγεθος της κόπωσης που νιώθεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved