Έξι στόχους που πρέπει να επιτύχω αυτή τη χρονιά

Κάθε νέα χρονιά, θέτω νέους στόχους που πρέπει να πραγματοποιήσω... τα παιδιά να τρώνε πιο υγιεινά, να τους μάθω να κάνουν ποδήλατο και να διαβάζω περισσότερα βιβλία για γονείς.

Μία Μαμά
Έξι στόχους που πρέπει να επιτύχω αυτή τη χρονιά

Αλλά κάθε χρόνο δυστυχώς δεν τα καταφέρνω. Όλοι οι στόχοι που βάζω μένουν ανεκπλήρωτοι γιατί επικεντρώνομαι κάπου αλλού.

Μπορεί να ήταν μια υπέροχη χρονιά, αλλά νιώθω ότι είμαι πιο κουρασμένη από ποτέ. Όλη η χρονιά έφαγε το χρόνο μου σε υποχρεώσεις, τρέξιμο με τα παιδιά από δω και από εκεί. Με λίγα λόγια έκανα πράγματα, χωρίς ουσιαστικά να απολαμβάνω την ώρα μου με την οικογένειά μου. Διάβαζα τα παιδιά, φώναζα, τους έλεγα να κάνουν τις ασκήσεις, να κοιμηθούν νωρίς, να μην φωνάζουν, είχα νεύρα... πολλά νεύρα... πάρα πολλά νεύρα, δεν κοιμόμουν όσο ήθελα και ο χρόνος ο δικός μου ήταν απλά ένα ανέκδοτο. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ και κατέληξα με burn out.

Δεν μετανιώνω για όλα τα παραπάνω. Κάθε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να φροντίσει μια οικογένεια καλύτερα από τη μαμά. Ελάτε τώρα, ακόμη και οι μπαμπάδες όταν έχουν τις «καλές» τους το αναγνωρίζουν αυτό!

Φέτος λοιπόν, πρέπει να θέσω στόχους που όμως θα τηρήσω. Μπορείτε αν θέλετε να το κάνουμε μαζί. Να βάλουμε τους ίδιους στόχους, έτσι θα νιώθω ότι υπάρχουν και άλλες μαμάδες εκεί έξω που νιώθουν όπως και εγώ.

stoxoi mamas 2

Ορίστε λοιπόν οι 6 δικοί μου στόχοι

Να είμαι περισσότερο ευγενική

Όχι με τους άλλους ανθρώπους. Είμαι καλή και ευγενική με όλους γύρω μου, αλλά όχι με τον εαυτό μου. Δεν θα μιλούσα ποτέ στους φίλους μου έτσι όπως μιλάω στον εαυτό μου πολλές φορές. Πάντα κατακρίνω ό,τι και αν κάνω. Πρόκειται όμως να το αλλάξω αυτό. Θα μου λέω καθημερινά ό,τι λέω και στις άλλες μαμάδες. «Κάνω καλή δουλειά!», «Τα παιδιά μου είναι τυχερά που με έχουν!», «Είμαι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ».

Να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου

Ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη μαμά που παρατά τον εαυτό της μέχρι να της δοθεί μια ευκαιρία για να τον προσέξει λίγο περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ευκαιρία κάνει καιρό να έρθει... Αν πρέπει να το δω λίγο σοβαρά όλο αυτό, θα πρέπει να το κάνω ρουτίνα. Κάθε πρωί θα βάφομαι, θα χτενίζομαι, δεν θα έχω τα μαλλιά μου κότσο σε κάθε μου εμφάνιση.

stoxoi mamas 1

Ο χρόνος μετράει

Κάποιες φορές, στο τέλος της εβδομάδας, σκέφτομαι πόσες ώρες πραγματικά πέρασα με τα παιδιά μου. Όχι στο διάβασμα, όχι στις δραστηριότητες. Ουσιαστικό χρόνο. Χρόνο μόνο για εκείνα. Χρόνο γεμάτο αγάπη, αγκαλιές, παιχνίδια και κουβέντες. Δεν το κάνω. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μια «τρελή» να φωνάζει να κάνουν τα μαθήματα, να φάνε το φαγητό τους, να βάλουν παπούτσια, να πλύνουν τα δόντια τους... Από δω και πέρα θα βάλω σε πρόγραμμα, τον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου. Θα τους αφιερώνω από μία ώρα κάνοντας ό,τιδήποτε θελήσουν αυτά!

Θα βγαίνω ραντεβού με τον άνδρα μου μια φορά την εβδομάδα

Μετά τα παιδιά, ξεχάσαμε τη λέξη «ραντεβού». Με τον άνδρα μου βρισκόμαστε στο σπίτι, συζητάμε για τις δουλειές μας, ο ένας πιάνει τον καναπέ με το κινητό, ο άλλος τον άλλο καναπέ με το τάμπλετ. Το ξέρετε ότι υπάρχουν στιγμές που δεν μιλάμε γιατί απλά... τι να πούμε μωρέ; Δεν βαριέσαι; Από δω και στο εξής θα πηγαίνουμε για φαγητό ή για ποτό μια φορά την εβδομάδα. Ακόμη και με τα παιδιά. Πρέπει να ξυπνήσουμε λίγο.

stoxoi mamas 3

Θα κάνω πράγματα μόνο για εμένα

Ήμουν κάποια πριν αποκτήσω τα παιδιά. Είχα ενδιαφέροντα, πάθη, χόμπι, αλλά δεν ξέρω αν τώρα με τα παιδιά προλαβαίνω να κάνω ο,τιδήποτε από όλα αυτά. Τα παιδιά μου ρουφούν όλη την ενέργεια. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Θα αρχίσω να διαβάζω ξανά τα αγαπημένα μου βιβλία, να ακούω την αγαπημένη μου μουσική δυνατά. Δεν θα βγάλω τα παιδιά από τη ζωή μου, ίσως και αυτά αρχίσουν να βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον στις δικές μου προτιμήσεις.

stoxoi mamas 4

Όλα θα γίνουν πιο απλά

Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και πολυάσχολη. Αυτή τη χρονιά, χαράμισα αρκετό από το χρόνο μου σε πράγματα που δεν είχαν αξία. Σε πράγματα που ούτε καν θυμάμαι. Αν ήταν σημαντικά θα τα θυμόμουν σίγουρα. Για να μην τα θυμάμαι, για να μην υπάρχουν αναμνήσεις πάει να πει ότι δεν ήταν καλή η χρονιά μου. Κάθε χρονιά πρέπει να αφήνεις αναμνήσεις τόσο σε εσένα όσο και τους ανθρώπους που ζουν κοντά σου.

Θέλω την επόμενη χρονιά όταν τα ρωτήσουν τα παιδιά μου, τι θυμούνται από τη μαμά τους, να πουν ότι θυμούνται μια μαμά που γελά, που ασχολείται μαζί τους, που παίζει μαζί τους και όχι μια «τρελή» μαμά που συνέχεια γκρινιάζει, φωνάζει για το φαγητό, το διάβασμα και τα δόντια!.

Με λίγα λόγια; Απλά θέλω να απολαύσω τα παιδιά μου περισσότερο και εκείνα εμένα!

Διαβάστε επίσης:

5+1 ιδανικές συνθήκες για κάθε μαμά... (σε ένα παράλληλο σύμπαν)

Μανούλες, αυτό το τριήμερο κάντε κάτι από αυτά για τον εαυτό σας

Οδηγός ψυχικής επιβίωσης για κουρασμένους γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved