Αυτά είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας

Όπως υποστηρίζουν οι δερματολόγοι, η επιδερμίδα μας δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Αυτά είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας

Και μάλιστα, όσα δε φαίνονται είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να μεριμνούμε καθημερινά. Εξάλλου, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από καθημερινή φροντίδα, προκειμένου να μείνει νεανική και υγιής, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος περνά, αφήνοντας πάνω μας ανεξίτηλα τα σημάδια της γήρανσης.

Ωστόσο, υπάρχουν μικρά, βασικά και ανέξοδα μυστικά, που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να αποκτήσετε μία πορσελάνινη επιδερμίδα. Και να πείτε «στοπ» στον χρόνο.

Κοιμηθείτε. Αρκετά!

Αν δε συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος, που σας κρατάει ξύπνιες, δεν χρειάζεται να κάνετε άσκοπα ξενύχτια. Ο ύπνος ωφελεί την επιδερμίδα, την κάνει πιο λαμπερή και υγιή. Εξάλλου, δε λένε τυχαία ότι ο ύπνος είναι το οικονομικότερο καλλυντικό ομορφιάς

Μην κοιμάστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι

Πολλές βυθιζόμαστε στο μαξιλάρι μας, ειδικά όταν αυτό είναι μαλακό. Ωστόσο, όταν το πρόσωπο ακουμπάει στο μαξιλάρι, δε μπορεί να αναπνεύσει. Γι’ αυτό αφήστε το ελεύθερο.

Μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας

Έχουμε μία συνήθεια να ακουμπάμε με τα χέρια το πρόσωπό μας. Μία κίνηση, που την κάνουμε σχεδόν μηχανικά και θεωρείται και απόλυτα φυσιολογική. Ωστόσο, είναι μία συνήθεια που μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα βλαβερή για το πρόσωπό μας, σε βάθος χρόνου. Κι αυτό διότι τα χέρια έχουν πολλά βακτήρια, κυρίως όταν δεν είναι καθαρά, που αυτά μεταφέρονται στο πρόσωπο και μετά από δεκαετίες, φαίνονται οι βλαβερές συνέπειες που προκαλούν.

Μην τρώτε μόνο light προϊόντα

Η επιδερμίδα για να παραμείνει φρέσκια, λαμπερή και υγιής χρειάζεται και φαγητά με λιπαρά και όχι μόνο light. Το τυρί και το ελαιόλαδο είναι από τα φαγητά, που κάνουν καλό, οπότε προτιμήστε τα.

Βάλτε τα λαχανικά στη διατροφή σας

Μία σωστή και υγιεινή διατροφή με λαχανικά στο διαιτολόγιο, ωφελεί και την επιδερμίδα σας, καθώς τα λαχανικά αλλά και τα φρούτα περιέχουν συστατικά που την κρατούν λαμπερή, υγιή, διώχνοντας μακριά τα νεκρά κύτταρα.

Κάντε απολέπιση (πήλινγκ) προσώπου

Θα πρέπει να κάνετε μία φορά την εβδομάδα, πήλινγκ προσώπου. Δεν πρέπει να το αμελείτε, διότι εκτός από τα νεκρά κύτταρα που απομακρύνει, εμποδίζει την πρόωρη γήρανση.

Χρησιμοποιείστε κρέμα ματιών

Υπάρχει μία εντύπωση πως η κρέμα ματιών είναι για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Αλλά σίγουρα είναι λάθος. Κρέμα για τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιούν και οι νεότερες γυναίκες, διότι όταν αργότερα ξεκινήσετε τη χρήση της, θα είναι αργά. Επίσης, με την κρέμα ματιών θα δείχνετε φρέσκες και ξεκούραστες

Μην ξεχνάτε την αντηλιακή

Η αντηλιακή δεν είναι εποχικό προϊόν. Θα πρέπει να την χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο, χειμώνα , καλοκαίρι. Ειδικά, οι γυναίκες που έχουν πρόβλημα με πανάδες.

Μην περνάτε πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη

Πιστεύετε ότι οι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή προκαλεί κακό μόνο στα μάτια; Γιατί, έχετε υπόψη σας ότι σύμφωνα με έρευνες, η έκθεση της επιδερμίδας πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη, μπορεί να είναι βλαβερή.

Διαβάστε επίσης

Πέντε απλά και φυσικά μυστικά ομορφιάς με μέλι
Αυτά είναι τα 4 μπαχαρικά που θα σου χαρίσουν μία λαμπερή επιδερμίδα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved