Οι αυξομειώσεις βάρους με ποιο τρόπο επηρεάζουν το σώμα μας;

Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία  μας;

Οι αυξομειώσεις βάρους με ποιο τρόπο επηρεάζουν το σώμα μας;

Το συγκεκριμένο ερώτημα βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας τα τελευταία χρόνια. Τα αποτελέσματα κάποιων μελετών προτείνουν ότι η συνεχής αύξηση και μείωση του σωματικού βάρους, ένα φαινόμενο γνωστό και ως «yo-yo», οδηγεί σε κάποιες αλλαγές στο μέγεθος, τη μορφή και τη λειτουργία του λιπώδους ιστού.

Οι αλλαγές αυτές , σύμφωνα με τους επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος ευζην,ενδεχομένως να είναι επιζήμιες, καθώς επηρεάζουν τις μεταβολικές αποκρίσεις και την κατάσταση φλεγμονής του σώματος, και ίσως αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας στο μέλλον.

Ωστόσο, τα υπάρχοντα δεδομένα δεν επαρκούν για να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν η συνεχής αυξομείωση του βάρους είναι περισσότερο επιβλαβής από τη διατήρηση ενός υπερβάλλοντος βάρους.

Με άλλα λόγια, δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν ένα παχύσαρκο που συνεχώς χάνει και επανακτά κιλά έχει μεγαλύτερο όφελος ή μεγαλύτερη ζημία σε σχέση με ένα παχύσαρκο άτομο που απλώς διατηρεί το υπερβάλλον βάρος του χωρίς αυξομειώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια βάρους πρέπει να συστήνεται σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, ακόμα και αν η πιθανότητα επανάκτησης του απολεσθέντος βάρους είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονίσουμε τη σημασία της υιοθέτησης σταθερών και μόνιμων ευεργετικών αλλαγών στον τρόπο ζωής με στόχο την εξασφάλιση και μακροχρόνια διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Διαβάστε επίσης

Πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να τρώτε, για να χάσετε βάρος;

Αυτά είναι τα καλύτερα σνακ για να χάσετε βάρος (pics)

Τρεις συνήθειες που αν τις υιοθετήσετε, θα χάσετε εύκολα κιλά

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε χωρίς να κάνετε δίαιτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved